I Shall Wear Midnight




I dagarna var det release av Sir Terry Pratchetts senaste Discworld bok om Tiffany Aching, den fjärde och sista i serien.

Det var ett litet launchingparty natten till...idag (alltså natten mellan den andra och tredje september) på en bokaffär i vid Picadilly vilken Terry Pratchett själv bevistade tillsammans med Tony Robinson. Det hölls ett författar samtal och efter det signerade Tarry Pratchett sin bok.

Man skulle ha varit där O.O


I Shall Weare Midnight är som sagt den fjärde boken om den unga häxan Tiffany Aching. De tre tidigare är Wee Free Men, Hat Full of Sky och Wintersmith.
Pratchett säger själv att det den sista boken i serien då det även är den sista där hon fortfarande kan beskrivas som ett barn. Medans den första boken i serien kategoriserades som en banbok har de övriga, i och med att Tiffany själv blir äldre, så smått börjat att glida in under genren Ungdomsroman. Även om det i vissa fall kan vara svårt att se någon större skillnad på barn och ungdomsböcker, och här i Sverige klumpar vi gärna ihop dem till mer eller mindre en och samma genre kan jag hålla med om att Wee Free Men riktar sig till en yngre publik än Winthersmith.

Terry Prattchet säger själv: "I consider I Shall Wear Midnight to be young adult literature with the added bonus that this book doesn’t have any more bloody vampires in it."
^^

det brittiska omslaget till I Shall Wear Midnight, av Paul Kidby


Jag ser med spänning fram emot när mitt eget exemplar av boken ska dyka upp i brevlådan, jag älskar Discworld böckerna och tycker mycket om Tiffany Aching serien. Det är lite tråkigt att det inte kommer att komma fler böcker om henne. Men man kan ju ha förhoppningar om att hon kanske dyker upp igen lägre fram. Det gör ju alla de andra karaktärerna då och då. Det kan ju vara lite svårt att skriva flera böcker som utspelar sig i samma värld, och mer eller mindre på samma platser, utan att några karaktärer springer på varandra ibland.

 
Läs mer om det hela >här<


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0