Mellandagstristess

Håhåjaja. Nu var det mellandagarna. Dagarna mellan Jul och Nyår. Dagarna mellan att fira med familjen och supa sig full med vännerna.
*Suck* och jag har tråkigt, och beslutsångest.
Jag kan antingen: A) Åka in till Borås, skriva ut instuderingsfrågorna som mina studiekamrater skickat så att jag kan börja plugga inför tentan, sedan ta en liten runda på stan och kolla in Mellandagsrean.
eller B) Sitta hemma, tjura och spela the sims 2.
 Inte mycket till beslut kanske ni tycker. Men, ser ni, jag har ingen bil, jag måste alltså ta bussen in till Borås. Att ta sig fram och tillbaka till Borås tar typ en timme sammanlagt.  Detta plus att springa omkring inne i stan. Det är ju så jobbigt, och jag är ju så lat.
Egentligen borde jag ju åka in. Slå flera flugor i en smäll med att jag både kommer ut. Får tentafrågorna utskrivna och kollat in rean.
 AH! Jag borde plugga inför tentan så att jag inte kommer att sitta med en omtenta i vår också då jag ska skriva färsigt uppsatsen. Men, "Varför skuta upp till morgondagen det du kan skuta upp till dagen därpå" eller hur det nu går. :) Ett bra citat, det är mycket talande för just mig.


Jag har inte tvättat håret på fyra dagar. Helt meningslöst, men jag tänkte se om jag klarade av det.
Jag har hört om andra som gjort det och de påstår att håret börjar klia. Så är det inte med mig, min hårbotten kliar mindre än vanligt. Men så har jag en uttorkad hårbotten också, att inte tvätta håret med schampo har nog snarare varit bra för min hårbotten än något annat.
 Men jag känner mig skitig, jag vågar inte visa mig ute med fett hår. Jag har en fin liten vit mössa som jag har på mig, men jag tycker att jag ser helt dum ut ändå.
Men det är väl det vanliga själförtroendet som spökar; Jag är ful, jag är dum, jag är fel.
 Jag tror att alla tjejer känner så ibland, om inte alltid. Jag känner inte alltid så, men ibland. Ibland när jag känner att mitt hår är fett, att jag inte har sminkat mig så mycket, inte fixat håret till någon frisyr (som alla andra, hur man nu kan få en tofs att bli en cool frisyr?), när jag inte har lika snygga kläder som alla andra.

Men samtidigt så vet jag ju att jag inte har sminkat mig så mycket för jag tycker att det är onödigt, jag får fett hår ganska snabbt (p.g.a hårtvättandet, jo, håret blir fett snabbare ifall man tvättar håret för ofta) och jag hottar nästan aldrig kläder som jag tycker om bland de "moderna" kläderna.
Jag är inte som alla andra och det är jag nöjd med. Det enda jag borde ändra är att jag borde träna och bära hatt.
     Jo, jag passar i hatt och borde egentligen ha massor med hattar och bära hatt varje dag. Keps, hatt, basker. Japp, jag borde ha det. Det är inte alla som passar i hatt, men jag gör det.
 Precis som jag faktiskt klär i rött läppstift och borde skaffa mig ett riktigt, riktigt nästan horrött läppstift.
Egentligen borde jag nog ha kjol oftare också, men jag känner mig obekväm i kjol. Fast det är nog bara en ovana.
Titta, titta! Här hävdar jag att jag inte bryr mig om smink och mode, oh vad gör jag? Snackar kjolar, hattar och röda läppstift! BUDDELMORAL!

Nu över till något helt annat!
Jag tittade på TV 4 visning den nya serien baserad på Agatha Christie deckare: Poirot.
Åh, vad jag älskar engelska deckare. I alla fall den här typen av deckare. Nice little murders. Precis i samma stil som Morden i Midsomer.
Det är något särskilt med denna typen av deckare. De är så mysiga, så trevliga och ändå visar de upp de mest brutala och bestialiska mord och människor. Det är väl miljöerna och karaktärerna som gör det så...så...trevligt.
Poirot var bra, jag ska nog fortsätta att titta på den serien. Undrar om det har tagit med alla Poirot deckarna. Då blir det "Döden på Nilen" och "Mordet på Orient expressen" också.

Nä, jag har bestämt mig, Nu går och duschar (även mitt hår) och så åker jag till Borås. Jag kan spela the sims 2 när jag kommer hem.


Fler quiz

Nu har jag gjort några fler quiz :)
Nu gällde det Discworld.
spännande.

Discworld: Which Ankh-Morpork City Watch Character are YOU?

Sergeant Delphine Angua von Uberwald
Take this quiz!


What Discworld Animal Are You?

You are Binky. Probably shouldn't mention saddlesores.
Take this quiz!Hehe, Binky, det diggar jag.

Visste ni för övrigt att det på sky network visades en miniserie basserad på Hogfather/Svinvinternatt nu i December?
Jag försöker få tag i någon vettig version av den.
Det lilla jag sett och läst om den verkar riktigt lyckat.
Det är svårt med adaptioner av fantasy till film. Det enda riktiga lyckade projektet är ju Sagan om Ringen trilliogin.

Ush, jag har inte lust att skriva mer nu... trött efter julen. Ska föröska mig på något vettigt an annan dag.

Tester-resultat

Ibland, ibland när jag har tråkigt och bara surfar runt på nätet och googlar på vad som kan tänkas dyka upp i mitt huvud (Mara Jade, Drakar, Harry Potter ja..sådant) så trillar jag ibland in på olika skumma test-sidor.
Det kan vara allt från "Vem i Harry Potter är du?" till mer eller mindre tillförlitliga IQ-test.

Idag gjorde jag ett "Which Fantay/SciFi character are you?"

Which Fantasy/SciFi Character Are You?


Som ni ser blev jag Galadriel :)  Ett resultat som jag inte är helt ledsen över, snarare riktigt nöjd :D

Jag tycker att det är kul med sådana här tester. De säger kanske inte så mycket om hur man verkligen är som person, men mer om hur man uppfattar sig sjävl, eller hur man skulle vilja vara.


Igentligen var jag ute och googlade efter ett test som var om villken historisk karaktär man var... men jag hittade den inte, inte den jag hade gjort för ut i allafall.

Men jag gjorde ett halvskumt test om "Wich Eragon Character are you?"
Jag var tydligen svår för jag blev lika delar Saphira och Eragon, men det borde ju stämma å andra sidan, de hör ju ihop.
Men mest Saphira tydligen, för det var det huvudresutatet som jag fick.
Jag är en drake! Glädje  :)

Ni kan ta det testet här

Eragon-Recension.

Ikväll såg jag EragonFilmstaden Bergakungen (Göteborgs nya biograf).
Jag måste säga att jag är kluven. Ja, den var full av klyschor, hela storyn var en ända stor klyscha:
En fattig bondpojke som får veta att han har ett Öda att uppfylla. Mystiska riddare från ett mystisk förflutet, fredens väcktare som slog sönder av girighet och förräderi.
De onda är Onda och de goda är Goda.
Och om vi ska vara ärliga; Eragon skulle inte må bra av att jämföras med filmatiseringen av  Sagan om Ringen.


Man kan leva med klichéer ifall de görs bra.
Och ja visst, det fanns tillfällen då jag skruvade på mig, och tillfällen då jag sa "pha!" och ett och annat "Självklart!" tillfälle var det också. Den var rätt typisk och nästan i nivå med de där New Zeeland producerade äventyrsserierna som gick på TV3, TV4 och Kanal 5 förr i världen (Hercules, Xena mfl).

Men i det stora hela engagerades jag i filmen, den var spännande, den var snygg och stridscenen var myket medryckande. Den innehöll till och med ett "JA!" tillfälle.

Det som framförallt räddar Eragon är Saphira, draken. Hon är vacker, välgjord och en fullt fungerade varelse. det är sällan man ser riktigt bra gjorda drakar och Saphira är en av dem.
Idén att ge henne fjädrar (jag vet inte om hon har det i boken eller ej) är genial. Det vanligaste problemet med drakar på film brukar vara att få deras flygning att se bra ut (effekt skapare brukar tydligen inte komma på idén att titta på hur fladdermöss rör sig) och genom att göra en drake med fjädrar så kan de ge henne fågelvingar och därmed utgå från stora fåglar när de designar hennes flykt. 

Saphira räddar garanterat denna filmen. Jag vill ha en drake!

För att summera: Filmen var en enda stor klyscha som knappt, knappt tog sig över "löjligt" sträcket och fram till "fungerar". Men den fungerar. Jag blev engagerad och grät till och med en skvätt (utan att avslöja för mycket kan jag säga att hade den slutat som Dragonheart hade jag inte slutat gråta än).
Men framförallt så ingav den mig en känsla som jag ofta gick omkring med när jag var tonåring, men sällan känner numera; Jag ville vara där! Jag vill också leva i en sådan värld, med drakar, och riddare och magi!
Och utan att skämmas ska jag erkänna att jag, när jag gick ut från bion, tyckte mig se drakar flyga bland molnen.

Så.
Recension av Filmstaden Bergakungen.
Salongen i (salong 1) var i var fin. En stor duk, bekväma stolar, gott om benutrymme och bra ljud.
Men jag måste säga att entrén till biografen gav mig rysningar. Det var ett stort, runt rum, utan hörn, utan bänkar, utan någonting. Dessutom var den helt full med folk. Men det hade nog inte varit bättre om den var tom. Jag blev jätte nervös och skakig av den entrén. Dessutom var det trångt. När vi skulle gå ut från biografen var den enda utgången vi hittade en trappa ned i entrén. En trappa som samtliga som varit på bio skulle ta. Och då var det inte bra salong 1 som tömdes.
Nej, dålig planlösning SF! Dålig planlösning!


Fenixen krachar

Extra, extra!

Igår kväll, vid 21-tiden slog Hogwarts.nu igen sina portar, till stor sorg för alla inblandade.

Dock hade hogwarts efterföljare, Feixforum, redan kvällen innan plockat upp den fallande manteln.
Men det är med sorg som det måste meddelas att den unga fenixen tyvärr fick ett oväntat tungt arbete hängt kring sin smäckra hals. Och den unga communitien krachade redan efter ett dygn i etern.
 Det försäkras dock att detta bara är tillfälligt och bara handlar om en miss i kalkylerna från skaparens sida.
Så snart kommer fenixen åter vara i luften och bära vidare hogwarts.nu's stolta arv och vänskap, glädje och gemytliga kontakter.

Jag säger lycka till än en gång och hoppas att fenix forum kommer att gå en lika ljus framtid till mötes som dess käre föregångare hogwarts.nu hade (men utan störiga spammare och andra som bara sabbar för de som bara vill umgås och ha skoj).Dragonmind out.

RSS 2.0