Nytt test- Min Deamon

Hejsan hej :)

Nu har jag gjort ett nytt test . Jag testade vilken Deamon jag skulle haft i fall jag hade left i samma värld som Lyra i Guldkompassen.

Han heter Apollonius och är en hare.


 


Jag skulle kunna göra om testet om jag inte var nöjd... men Apollonious är så rar, fast jag hade väntat mig en fågel.
 
I ett senare test (16/12 2007) Blev det den här lilla gynnaren :)
Han heter Persaon och är skogsmus.
Jag gillar honom med, och han ger mig samma egenskaper som Apollonius med en skillnad. 
Men haren känns mer representativ för mig.

Vad tycker du?


Internett åter igång

Aha! Glädje! Nu fick äntligen de på telia tummen ur arslet och kickade ut någon som fixade vårat internet så nu kan jag surfa igen! Hurra! 

Onda internetuppkopplare

Jag har flyttat, jag har flyttat från Bollebygd till Lerum (från askan till elden kanske vissa menar men jag trivs).
Jag och min pojkvän trivs jätte bra, vi har alla våra vänner här och kan gå över till dem eller de kan komma till oss när som helst. Det är lycka det.

Det finns bara ett problem och det är att vårat internett inte har kommit igång än, det är vidrigt. Att man kan vara så beroende av något är sjukt men jag känner mig helt handikappad utan internet (jag sitter just nu hemma hos mina föräldrar och skriver).
Jag känner mig nästan mer handikappad nu än när min Vaio var inne på lagning (då kund ejag ju surfa på den stationära). Nu kan jag ju skriva min ujppsats utan att störas av lockelsen att logga in på fenixforum eller deviantart men jag använde rju internet till så mycket mer. Som att hålla kopntakten med min uppsatts-buddy, min handledare och alla andra  som hag känner. Kolla in de nya filmerna som kommer, kolla upp information jag behöver och söka jobb (jag måste ha ett nytt jobb).

...snacka om ilandsproblem...

Den Mörka Materian

Idag hade jag astråkigt efter att ha flyttstädat till min rygg gick av så jag browsade nätet lite. Såg några trailers på Shrek the third men så...av ingen orsak alls kom jag på idén: "Tänk om de släppt trailer till Guldkompassen-filmen än". Glatt kilade jag iväg till IMDB och de länkade till några sidor med "trailers". Ofärdiga bilder men ändå, ändå känner jag ett visst hopp inför filmen.

Official Teaser

(får man verkligen kalla det trailer när bilderna ännu är så ofärdiga?)

Fantasilös

Jag har inte haft någon inspiration på länge nu. Jag har inte gett upp det är bara det att jag börjar närma mig slutet på Vargkrönikan/Arvingen och där har jag någon mental spärr, just där, just de här kapitlen. Kanske för att det är ganska jobbiga kapitel och jag vill ha dem bra men det känns som om jag inte får till det.

Dessutom så sitter uppsatsen och gnager längst bak i mitt medvetande. Men den får vänta till vi har flyttat klart.

Jag har däremot lite inspiration till en annan berättelse från samma "universum".
En lite av en Romeo och Julia berättelse som utspelar sig under Varulvarnas och Vampyrernas krig ett par hundra år före VKA där Tonys farfars faster spelar huvudrollen.
Det blir min nionde berättelse från Vargkrönikan universumet (det var som tusan) och jag har bars en utav dem klar. Men då har jag att något att jobba med.

De andra är:
Två prequels; En som handlar om Lupe och en som handlar om Lupes son.
En deckare (som om jag kan skriva deckare) som utspelar sig under de åren som Tony befinner sig i Darugha City.
En berättelse som utspelar sig efter VKA där vi får möta Isagel av isfolket.
Sedan har jag tre noveller; En om Angela, en om Oliver och om alla tre.
Så har vi den här nya Romeo och Julia tjosan och slutligen Arvingen.

Hoppas att jag får tid och inspiration att avsluta alla, för förutom dem har jag idéer till två romaner till.
Älvdimma som handlar om en tjej som måste rädda sin pojkvän från älvorna. Jättens slott en lite historia som handlar om en tjej som råkar i klorna på en elak jätte.

Nu kommer lite bilder:

  Tony :) En liten skiss som jag ska försöka jobba vidare med när jag har tid.


 Tony och Dani i en mycket känsloladdad de av sitt förhållande. Även denna en skiss som jag nog ska jobba vidare med.

Jobbiga grannar och havsöringar.

Måndag den andre april (shit jag måste lämna in min tidsrapport!).
Jag måste komma igång och kämpa lite idag, nej det är inte uppsatsen denna gången (som jag annars brukar beklaga mig över) det gäller flytten. På fredag flyttar vi till Lerum (yay!) och det ska bli så skönt! Men först måste man packa klar och städa.
Idag tänkte jag ta hela badrummet (bara så att det räcker att torka av det på fredag) och packa ner alla småsaker + filmer och CD-skivor. Resten av köket tar jag på onsdag eller torsdag. Så måste jag ju ringa till elbolaget m.m. m.m. Det är så mycket att göra.
Egentligen skulle vi ha flyttat i lördags men så ringde de från bostadsbolaget och sade att de tänkte måla- och tapetsera om hela lägenheten (detta har jag nog redan berättat) så flytten blev uppskjuten. Men vi får en fräsch lägenhet i alla fall.

Apropå fräscht så har min jobbiga granne varit knäpptyst i över en vecka nu. Det är nästan skumt. Hon har festat loss nästan dagligen ända sedan hon flyttade in (för nästan ett år sedan). Inget fel i att festa, att hon spelar musik är bara lite störande men inget man bryr sig om, men det är det där springandet i trapporna, slåendet i ledstängerna och tjoandet så man tror att de håller på att ta livet av varandra alldeles utanför våran dörr som är störande. Dessutom dricker de inte bara, det är mer. OK om det hade varit någon helg då och då, men nästan varje jävla dag! Jag är 25 år och tycker ändå att det är jobbigt.
Men förra helgen bevittnade vi henne stå ute i svalen och prata i telefon med en orolig min, jag misstänker att hon fått (ytterligare) en varning från bostadsbolaget. Det blir, vad jag vet, hennes tredje, så risken är stor att hon åker nu (lagom till att vi flyttar).
Det visade sig att en annan granne ringde Securitas dagen innan (då hade hon en jävla fest och hon o hennes vänner lät som tre elefantflockar på speed) och det får ju bostadsbolaget veta så? ja vem vet. Det värsta är att jag inte kan tycka synd om henne.
Jag brukar annars anse mig själv vara en person med stark empati men henne kan jag inte med att tycka synd om. Men det har sina orsaker. Fast jag ska inte stå här som värsta skvallerkärringen (även om jag fått se övervakningsbilderna som visar att det är hon och hennes vänner som gjort inbrott i bilarna i garaget). Det är synd om henne, och jag hoppa satt hon rycker upp sig och ja? nu låter jag som en moraltant också. Fan!
Festa på! Men gör det vettiga tider och inte på en tisdag (till klockan fem) när alla andra i huset ska upp tidigt dagen därpå! 

Nu något roligare; Vi var och fiskade i går. Det var ju havsöringsperimär. Jag fick tre havsöringar, men bara en av dem var stor nog att behålla. Tyvärr var jag dock tvungen att ha ihjäl två. Den som jags kulle behålla (och åt till middag) och en liten stackare som hade tagit kroken i sin ena gäle så han blödde redan när jag plockade upp honom för att ta ut den. Stackaren, jag blev tvungen att döda honom eftersom han var för illa skadad. Det gjorde ont. Det är en sak att döda en fisk som jag ska äta, en helt annan att döda en för att han inte går att rädda.
Men i övrig var det kul. Och fint väder hade vi också så jag tror att jag fått lite färg i ansiktet (det blåste lite kallt så jag var ganska påpälsad i övrigt).

Jag har tyvärr ingen bild på min havsöring (glömde kameran och hade inte med mig mobilen) men för alla som undrar så är havsöringen en laxfisk (eller ja, laxsläkting), det kan man nästan se när man rensar och filear den då man kan se att dess kotletter är väldigt lika laxens. Den har vit-skärt kött (detta mest för att den viltfångade fisken slipper alla färgämnen som de sprutar i fiskarna som de säljer i affärerna).Här är en bild som jag hittade på webben:
image4

RSS 2.0