Inspiration sökes

Ja. Jag har beklagat mig för och jag beklagar mig igen, jag saknar inspiration. Inte bara det, det känns som om jag helt tappat förmågan. Jag var ledig igår och satte mig då för att teckna (det var så längesedan som jag verkligen satte mig ner för att teckna) och inget blev bra! Visst, jag tecknade två ganska ok bilder, men de var inte bra, inte så bra som jag tycker att min förmåga borde erbjuda! Jag tyckte själv att de var stela och livlösa. Det är som om jag helt tappat förmågan att teckna, eller i alla fall är ur form!

Det är lite som så att sitter jag bara och kladdar på jobbet exempelvis så blir det ganska fina bilder, röriga och tekniskt ofärdiga men levande.


   Här är ett exempel på en bild som jag ritade på jobbet häromveckan. Se, den är oteknisk och ganska "skräpig" men den är levande och själfull!
 
Men så snart som jag försöker teckna något "riktigt" så blir det stelt, livlös och opersonligt. Jag vet inte vad felet är... Är det inspiration som inte finns? Det kan det vara för jag hade ingen riktig idé igår, jag försökte bara rita Luna och Fafner i en öm stund men ingen idé om hur det skulle se ut eller vara, dessutom misslyckades jag totalt med deras ansikten! Jag måste verkligen försöka bestämma mig för hur de ser ut!
Men man kan ju inte alltid gå på inspiration eller hur? Särskilt inte om man vill ha tecknande/illustrering som yrke.
Är det min teknik? Jag är som sagt väldigt beroende av inspiration, jag kan inte som andra sitta i flera månader med en bild, jag vill ha den färdig med en gång! Kanske jag behöver lugna ner mig lite, lära mig att göra skisser, renteckna och slutligen färdigställa, som alla seriösa tecknare.


Orsaken till att jag blir så olycklig över detta är för att tecknande och skrivande är min grej. Det är genom tecknandet och skrivandet som jag alltid har definierat mig själv. Det är jag. Om jag "förlorar" förmågan att teckna och skriva förlorar jag en del av mig själv. Slutar jag att teckna och skriva vet jag inte längre vem jag är. Och det är obehagligt. 


Kanske jag bara behöver träna lite, öva på ansikten, på poser osv.
KV har ju öppen kroki på onsdagar, jag kanske borde ta och gå dit då och då bara för att komma igång igen. Jag är kanske bara lite rimrostig. Jag kanske bara behöver teckna igång mig igen, sitta och bara rita och rita så kommer det till slut.
Man kan ju alltid hoppas.
Kanske borde jag söka mig till en konstskola? Jag vet inte, har jag tid med det? Har jag råd med det? Jag skulle gärna vilja, men råd är en bra fråga om jag har.

Hur det nu är så måste jag börja öva igen, träna på människor, träna på djur, träna på hus och miljöer. Jag måste utvecklas! Jag har kanske bara gått in i en återvändsgränd, eller är jag bara över ambitiös...?


Uppdatering Fenixforum

Jag fick i morse tag i Henrik (eller tag och tag, han skickade ett sms där han bad om ursäkt för att ha kopplat bort mig när jag ringde, eftersom han precis kommit hem från Portugal och behövde sova. Helt acceptabelt Henrik ;) du är förlåten) och fick därmed veta att eftersom Henrik varit bortrest så har han inte känt till att Fenixofurm haft problem.

Han har nu snabbt som ögat skrivit en kommentar på Fenixofurm och förklarar vad som är på gång och vad som hänt.
Det är skönt att se att det bara var dålig kommunikation som gjorde att inget hände och inte att det rörde sig om försummelse ;)


Nu är det enda som jag undrar över när och om jag någonsin kommer komma in i utvecklingsformen och bli en inoficiell deltagare i crewn igen...?

:D


Fler tester

Jag älskar tester.
Här är några till:

Vilken färg har din drake? Ett test från Eragon-Fansiten shurtugal


What color is your Dragon?
www.shurtugal.com


Men...nått säger mig att man bara kan få en blå drake :)

You scored as Padfoot, You are Padfoot- aka Sirius Black! You are an extremely loyal person who will risk anything for your friends. You tend to be a bit of a rebel, and don't place much importance in family. But your friends mean the world to you. And they always will.

Padfoot

 
44%

Moony

 
38%

Prongs

 
31%

Wormtail

 
13%

Which Harry Potter Marauder are you?
created with QuizFarm.com

You scored as Congratulations...You're Infected, congratulations...you will be forever bound to by the power of the moon.... you will suffer the constant urge for meat, hate for humans, and grasp of constant awareness that other people will not comprehend. Your special smell is from werewolf sweat glands that we have.

Congratulations...You're Infected

 
67%

You're a normal person......

 
67%

Wanna be werewolf...i HATE you.

 
50%

Real Werewolf Quiz
created with QuizFarm.com
hehe...allt ha rmed sista frågan att göra ;)


 You scored as Human, You?re fairly normal, as a human, with the chance of getting almost any job. You may even be a witch or wizard!

Human

 
56%

Dwarf

 
50%

Nac Mac Feegle

 
44%

Anthropomorphic personification

 
38%

Troll

 
19%

What Discworld race are you?
created with QuizFarm.com
Booring! Men ja....inte förvånad.


Så ett lite mer allvarligt test:

Zapera.coms personlighets test.


Enligt dina svar i frågeformuläret är du en...
Inåtvänd Upplevande Abstrakt Känslostyrd person  

I grafen nedan kan du se, hur du är placerad i de fyra centrala personlighetsdimensionerna. Ju närmare ändpunkterna du är, desto mer uttalade är dina karaktärsdrag

 | 
InåtvändUtåtriktad
PlanläggandeUpplevande
KonkretAbstrakt
TänkareKänslostyrd


SÅDAN ÄR DU:

Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor.

Du flyter med strömmen och tar beslut i sista stund - ibland låter du t.o.m. andra personer fatta dina beslut åt dig. Du är en mycket flexibel person, som trivs med fria ramar och lösa avtal.

Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.

Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.
____________________________________________________________________________
Humm.. jag har sagt det förr och säger det igen: Sådana här tester visar nog mest vad man tycker som sig själv, för jag tyckte att allt detta passade mycket bra in på hur jag ser på mig själv.- Antingen så har jag  god självinsitk eller så är jag bra på att projicera vad jag tycker att mina egenskaper borde vara :-P


Afterwork

Manpower anordnade afterwork i går för sina anställda i Göteborg. De hade hyrt Valand och bjöd på buffe och två glas öl, alternativt vin.
Jag hade först inte tänkt gå, men det var en del av tjejerna från jobbet som tänkte gå och jag beslutade att "Äh, vad tusan! Det kan ju vara kul att gå ut med arbetskamraterna, och jag behöver ju inte dricka så mycket."
 
Humm.. "inte ås mycket" var det ja. När jag kom hem med tio-tåget och funderade på saken insåg jag det skräckinjagande; Jag hade druckit 3 glas vin, 2 cider, 2 shottar och en drink, allt detta på mindre än fyra timmar. Inte undra på att jag inte mådde särledes prima. 

Som tur var började jag inte förrän kl 13.00 idag, men lik för bannat känner jag av det. Det är väl klart typiskt. Man går ut för att ha en trevlig kväll och kommer hem från västra fylleslaget. 
Men vi hade kul, så det var det värt. Särskilt med tanke på att jag inte dricker särskilt ofta nu för tiden, och framförallt inte festar till det på detta viset.
Men en fest som denna högst en gång i månaden, det räcker. Särskilt om man ska upp och jobba :P
 Det lite roliga är att jag bara gjorde mig av med lite över 300kr den kvällen.
Jag spenderade morgonen med att ligga och titta på Star Treck och Stargate på kanal 6 innan jag lyckades släpa mig ut i duschen. det är fantastiskt vad en dusch lite mat och frisk luft gör för bakfyllan. Jag mår ju inte som en prinsessa, men jag kan arbeta och till och med vara social med mina arbetskamrater, var av minst tre mår minst lika prima som jag ;)
Och med tanke på att detta kanske är den sista suparkvällen på en lång tid framöver så var det värt det.

Detta är en bild på några av mina eminenta arbetskamrater.


Från vänster till höger: Amanda Kinnander,Josefin Svensson, Mehrnaz Bozorgi.

Lägger kanske ut fler sedan, men de kommer inte vara lika snygga som detta, detta är taget av en professionell fotograf  ;)

Det ska i varje fall vara skönt att komma hem sedan. Jag går nog raka vägen i säng, efter att jag har betalt räkningarna vill säga :O
Sedan jobbar jag hela helgen. Inte det roligaste, men det är OB och dessutom så är jag ledig på måndag. Då ska jag ta mig en mysdag och bara ta hand om mig själv och göra saker som jag vill. Rita, skriva, läsa se Heroes som jag missade i onsdags. Ja, jag kan hitta på mycket att göra.

:P

Ha en bra kväll allihopa.


Dumbledore är Gay

Ok, alla andra skriver om det, så det kan jag också lika gärna göra eftersom jag är lika överraskad som alla ni andra.

Dumbledore är gay stod det i en liten notis i Metro i måndags. "Jasså?" tänkte jag. "Har Michael Gambon kommit ut?" Men nej, se där hade jag fel. Det var Dumbledore själv som var gay.
 Rowlings har enligt utsagor uttalat sig om Dumbledores sexualitet under en "Open book tour" där hon fick frågan ifall Dumbledore någonsin fann sann kärlek.

Världen verkar vara i chocktillstånd och W3 överhopas av siter i ämnet. Några hyllar det, andra fördömer det och många behandlar det  som om det var århundradets scoop.

Vad är då min reaktion. Ja, ungefär samma som när jag trodde att det var skådespelaren som var gay; Jasså, där ser man.
Jag känner inget av ondo att Dumbledore är gay, lite tråkigt astt det kanske inte var mer uttalat. Men vem bryr sig? det är en barn/ungdoms bok-serie vi talar om, det talas inte särskilt mycket om sexualitet i större utsträckning så varför ska man dra upp det?
Men jag kan se det framför mig. Harry har just fått veta att han ska gå på Hogwarts skola för trolldom och Häxkonster. Han har även fått veta att hans rektor är en av de främsta trollkarlarna i historien; Albus Dumbledore. "Jo förresten," lägger Hagrid till "Han är gay."

Men vad ska man säga? Det är Rowlings värl och hon får ge sina karaktärer vilka drag hon vill. Jag tycker att det är kul att få veta att en sådan aktad man är gay, tråkigt att det behövde komma ut på det här viset, genom författarens uttalande och inte i böckerna (kunde han inte fått ha en livspartner?)
Det kan även vara som några påvisa ett smart drag för att öka förståelsen och acceptansen av homosexuella genom att låta en sådan barnkär karaktär vara homosexuell utan att solka ner hans övriga omdöme genom att ge honom "homosexuella drag" i boken. Han är trollkarl, han är krigare, han är rektor och den mäktigaste i den världen, och han är GAY!


Jag känner inte att jorden gått under, jag känner inte heller att det är årets nyhet. Det är en stor nyhet visst, men vi behöver inte behandla det som var det av världskrigs-nivå.

Han är en fiktiv karaktär!  Jag kommer inte störas av att mina barn läser en bok där en ledande karaktär är gay. Jag tror inte att det kommer påverka mitt barn i hens/hennes sexualitet.

Är detta ett slag för de homosexuella i samhället? Eller är det ett bakslag? Får inte de över religiösa fanatisterna som redan fördömer Harry Potter böckerna bara mer olja på sin eld?
Det får de nog, men vet du vad? Det kan de ha, det som är en framgång i deras kamp mot H.P är också en framgång för ett öppnare samhälle. Med Dumbledore visar Rowlings att homosexuella inte behöver vara mode fixerade sissies som arbetar som frisörer. De kan vara tuffa, starka, klocka och kärleksfulla och de kan vara det utan att drypa homosexualitet omkring sig eller strö sexuella inviter till alla övriga manliga karaktärer.


image9


 Dumbledore är gay, länge leve Dumbledore!


http://www.time.com/time/arts/article/0,8599,1674069,00.html


Vad ÄR det här?!

Det är fortfarande omöjligt att logga in på Fenixforum. Vad ÄR det här?
Jag har inte velat tråka Henrik med det här, jag vet att han ha rmycket annat att tänka på just nu, men jag undrar ändå vad det är som pågår.
Det har legat nere sedan fredags och jag tycker att det är lite tråkigt mot användaran att inte åtminstonde berätta vad som har hänt.


Inspirationen som sinade

Jag vet att jag inte är särskilt frekvent i mina inlägg, och jag vet att jag till skillnad från andra bloggare sällan diskuterar "viktiga" ämnen eller saker som jag hittat på W3.
Vad kan detta bero på? Vanligtvis att jag inte tycker att fånigheter som jag hittar på W3 förtjänar ett blogg inlägg, eller också så hinner det ta ett par dagar innan jag får tid att skriva om det och då känns det inte lika aktuellt längre.

Vanligtvis beror det på att inspirationen sinar. Och min inspiration har sinat gällande många ämnen på senaste tiden.
Jag försöker komma i ordning men Vargkrönikan/Arvingen igen, men jag finere inte riktigt ro att fortsätta med den. Jag sitter just nu med en ganska jobbig passage och jag är lite av en perfektionist så det kan ju bero det. Jag upplever helt enkelt inte att jag får till de så som jag vill.

Inte heller har jag lyckats teckna på länge. Detta tycker jag mest är tråkigt för jag har en massa idéer, men grejen är den att mina bilder blir så platta ifall jag inte riktigt är inne i dem.

Uppsatsen, ja den ligger inte på mitt bord just nu så det gör inget.

Jobbigast är väl att jag fick mens idag, jag hade hoppats på något annat men det talar vi tyst om.

Jag startade en facebook häromveckan och hade hoppats att den skulle underlätta för mig att hålla kontakten med mina gamla vänner från bland annat Hoggy, men ingen verkar vilja prata med mig :'(

Jag undrar varför alla andra verkar hitta vänner på diverse communities men jag bara glider runt, menlös och vännlös. Eller så förstår jag bara inte att folk kanske vill bli vänner med mig, eller så förväntar jag mig mer...jag vet inte.

Jag sitter just nu på jobbet, slutar klockan 23.15 och har haft 11 samtal hittills idag (sedan 14.15). Det lär nog bli några fler innan dagen är till ända, men det är lite surt när det ringer så får. Särskilt när man varit på facebook till förbannelse, inte längre kommer på något att titta på i youtube och har spelat onlinespel till ögonen blöder.
 Jag är ju här för att jobba!

Humm... Ja, vad ska man ta sig till egentligen? Jag borde kanske ta och plocka upp min dagbok igen och skriva i den. Jag är så medveten om att en blogg är ganska officiell och kan läsas av alla, även om inge kanske vill läsa så kan de göra det.

Äh, det är väl bara sena-jobb spöket som spökar och gör mig lite deppig.
Som varande den att sluta 23.15 idag ska jag se till att allt är låst och släkt innan jag och den Teamledare som jobbar sent går. Idag ska jag våga gå igenom den mörka korridoren utan att springa och utan att tänka på The Grudge. Det får vara mitt mål för idag  ^_^


Stardust

Det är nu ett par år sedan jag läsa Stjärnstoft av Neil Gaiman. Jag minns inte längre hur länge sedan, men jag minns att jag tyckte att den var tråkig. Detta kan ha berott på att jag då var väldigt inne i Swords and Sorcery grejen och denna finstämda saga inte riktigt tilltalade mina förväntningar på vad som var en spännande fantasy bok.

Jag minns dock stora delar av intrigen och vad som hände och kände mig ganska säker på den när jag och min familj i söndags gick till Biopalatset i Göteborg för att se Stardust.


Till min stora glädje hade filmmakarna i Hollywood behållet stommen till berättelsen, fokuserat på det viktiga, inte skippat särskilt mycket och lagt till en hel del humor och action som gjorde detta till en svulstig äventyrsfilm som fyllde alla mina sinnen med bra skådespelare som trivdes i sina roller, goda specialeffekter som inte såg för digitala ut och en smart behandling av hela berättelsen.

Det är ett av de få tillfällen som jag kan säga att jag tycker att filmen var bättre än boken (men som sagt, det var länge, länge sedan som jag läste den).

Det är härligt att se att filmmakarna inte bara tagit en fantasy och utnyttjat den för att göra något halvdant bara för att rida på fantasyvågen. De skapade en underhållande och varmt äventyr som har både hjärta och hjärna. Om de fortsätter att göra filmer på det här sättet så kanske inte fantasyvågen kommer att dö ut allt för snart genom att fyllas av halvdanna Harry Potter och Sagan om Ringen plagiat.


Jag ger filmen Fyra tassar av fem möjliga och kommer glatt att betala för DVD-boxen när den släpps.


RSS 2.0