Mer om min graviditet

Gud vad jag tjatar om det, men det är ju vad som fyller upp mitt liv mest nu. Jag hade planerat att skriva ett inlägg om Tage Danielsson (p.g.a boken "På Tage Danielssons Tid") men det får vänta ett tag till.

Jo ni. I går var jag på Barnmorskemottagningen och träffade läkaren. Jag har tyckt att mitt hjärta har rusat så, att jag är trött och blir andfådd för minsta lilla. De tog lite prover, lyssnade på hjärtat och lungorna och tog ett EKG (efter många om och men). Mitt hjärta slog så fint och regelbundet så, men jag hade lågt blodvärde och blev remitterad att äta järntabletter. I övrigt verkade allt fint.

Det enda är väl att jag har börjat må illa igen, mycket illa. Det kan bero på att jag är lite utmattad, men ja. I går kunde jag knappt äta något alls, fick i mig några smörgåsar och några äpplen, en femtedels portion av kassler med sparris och ostsås och slutligen två små ynka kycklingspett till kvällen. Men jag höll på att spy varje gång som jag försökte äta maten.
Vi får hoppas att det går bättre idag, men just nu känns det som om jag ska spy när som helst. Borde köpt mig en kopp färskpressad juice istället för te.
 
I måndags var jag och Calle på Babyproffsen i Alingsås och köpte oss en barnvagn. Det blev en lite nätt trehjuling kombivagn av märket Babytravel.


_ 

Vi är mycket nöjda. Men vi får se hur det går sedan när babyn har kommit. Men jag tror att det kommer att vara prima. Den är lätt att köra, lätt att manövrera och ja allmänt enkel. Vi köpte en med röd sittdel och svart liggdel. Så ska det bli till att fixa sängkläder och skötväska m,m. Sängkläder tänkte jag nog sy av våra gamla lakan som vi inte använder längre. Skötväska föreslog min mor att hon kunde sy. Det skulle kanske vara bäst, då får man välja tyg och färg själv utan att betala en massa pengar bara för att man inte vill ha en enkel svart.

Ja, vi ska köpa lite ler grejer till nästa löning. Det gick en del pengar nu på både vagnen och den bäddmadrass som vi (äntligen) köpte. Jag får ta och fixa en liten lista på saker som vi behöver till babyn. Nappflaskor, regnskydd, säng mm. The Essentials. Kläder kan man ta allt efter som men det viktigaste är ju att ha allt annat klart till barnet kommer.

Min mage bara växer och växer. Alla på jobbet tror att jag kommer bli riktigt stor. Vi får väl se, bara jag inte blir så stort att det blir svårt och jobbigt att ta sig till jobbet. Jag vill helst inte gå på min mammaledighet förrän i början av Juli. Ju tidigare jag går desto kortare tid får jag ju vara hemma efter att barnet kommit.  Men blir det olidligt så har jag ju inget annat val.

Bara illamåendet går över.


UL och BM

Livet går vidare, i fredags var jag och Calle på Barnmorskemottagningen i Lerum för att titta på ultraljud. Vi fick se våran bebis för första gången! Hon/han sov så barnmorskan fick trycka lite på magen för att försöka få henne/honom att vända sig så vi kunde få en lite bättre översikt över barnet.
Huvudet var ca 40mm i diameter. Magen ungefär 38mm och lårbenet var 25 mm. Ä r nu omräknad till 20 Juli så det blir lite tidigare än beräknat, men jag överlever :)

Så var jag hos BM idag för en kontroll, och fick lyssna på hjärtljuden. Det var vrålhäftigt! Precis som när vi på ultraljudet sett hur barnet sparkade till, vände sig och började suga på tummen så insåg man nu, när man hörde hjärtat att det var någonting, det var en liten människa där inne, ett litet liv! När man tänker på det så blir man helt överväldigad.

Vi har ett säkert flicknamn och två osäkra pojknamn (pojknamn är så mycket svårare). Vi får se vad det blir, det är så spännande. Tänk att vi måste vänta nästan fem månader till innan vi får träffa henne/honom!
Ibland blir jag bara så...jag ibland så slår de tig att nu ska jag bli mamma, ett litet barn ska komma in i vårat liv och vi ska vara föräldrar. Det är så väldigt häftigt allt i hopa.

En tjej på jobbet sade att det troligtvis var det som spökade vad det gällde min bristande inspiration. "Ditt liv är så uppfyllt med att du är gravid, även utan att du tänker på det. Så det är kanske därför?"
Ja, hon har kanske rätt. Hon borde veta, hon har ju ett eget barn. Och det är inte omöjligt. På något vis så går man ju och tänker på det hela tiden, omedvetet, kroppen är inställd men jag hänger liksom inte med.

Men jag ska försöka komma till skott och få ordning på det senaste kapitlet i VK, det är svårt, men kommer jag bara förbi det kapitalet så är ju resten mer eller mindre skrivet. Jag har skrivit om så mycket på de senaste kapitlen och min fantasi är lite avtrubbad nu. Men som sagt, får jag bara en lösning på hur jag ska komma vidare på ett vettigt sätt så är ju som sagt de sista kapitlen fram till Epilogen redan skrivna, de behöver bara rättas och skrivas om lite. Sedan är allt klart, mer eller mindre ;)


Ro att skapa.

Jag tror att en av orsakerna till att jag har så svårt att skriva och rita just nu är att jag inte riktigt har någon ro till det. Jobbet är ju inte till för att skapa :) det är till för att jobba, men det har ju varit så dött ett tag nu så jag hade tänkt ta lite tid över till ja uppsatsen och VKA. Men våran kontorslokal är inte direkt särskilt inspirerande, dessutom är det tjat överallt, inte tjat för att folk sitter i telefon hela tiden (tänk om så vore) utan för att vi just nu inte har några samtal och folk sitter då och pratar om lite allt möjligt, när jag ska skapa!

Hemma är det ju lugnt men jag får ingen ro där heller, jag vet inte vad det är, jag har ju ett bort och ett litet hörn, men jag måste nog pynta det lite, boa mig så att säga, för att jag ska känna att jag har min plats. Kanske.

Men jag tror framförallt att jag måste få lugn och ro, slippa tänka på en massa saker som jag måste tänka på, hinna göra, fixa och oroa mig för. Jag behöver ta promenader i skogen och på stan, flanera, göra något hjärnavslappnande som att shoppa, eller bara sitta på ett caffé och titta på folk. Det är då jag får idéer och får lust att teckna och skriva. Jag har bara inte tid eller ork just nu, eller råd för den delen. 

 Men det kanske jag kan komma att få tid till när barnet kommer, att flanera, promenera, sitta på ett caffé, vandra, göra hjärnavslappnande saker som byta blöja och natta. Men jag kommer väl få en unge med kolik så att jag aldrig får en lugn stund och blir driven till mina sinnens brant i stället.
Fast lite av varje kan man ju överleva, både lugn och skrik, det hör ju till.

Bara jag får min inspiration tillbaka.


Ring, ring, bara en enda singal.

Guud vad det är segt att jobba på ett kundcenter när ingen vill veta något. I dag har jag haft ungefär 12 samtal sedan jag kom kl. 8 i morse. Tänk er det; Sitta och tjura framför en dator i fem timmar utan att ha något vettigt att göra. Det kanske inte låter så hemskt men ärligt, när man gjort det tillräckligt många dagar så är till och med Internet tråkigt.

Det roligaste som hänt idag var att jag hittade en ring när jag var på rast. Just det, en ring hittade jag, på gatan! Som om det var något nytt att jag hittade spännande saker när jag är ute och går, jag kan berätta för er om den gången som jag hittade en 500-lapp, men det tänker jag nog inte göra.

Annars, illamåendet är bättre och magen börjar växa så smått. Jag vill att den ska bli stor nu! Jag vill att det ska synas! Annars kan det lika gärna vara.
Jag har redan börjat köpa mammakläder, byxor, toppar och klänningar.
Nu låter det i och för sig som om jag köpt mängder med kläder men det har jag inte, nej, bara det nödvändigaste.

Min svägerska och hennes man åkte in i tisdags kväll till förlossningen och de fick en liten flicka vid 16-tiden i går (onsdag). Jag kan bara gratulera dem och hoppas och be att det går lättare för mig. Men jag lär säkert också få ligga i värkar i minst 24 timmar. Det är min vanliga tur :(

Jag har beslutat att börja på KV-konstskolas öppna kroki på onsdagar. Jag måste komma igång med mitt tecknande på något sätt och vad vore inte bättre än att rita av nakna människor?

Min fantasi vad det gäller tecknande ligger ju på minus, men om jag kommer igång att teckna något alls så kanske spärren släpper.
Vem vet.


Inspiration och spärrar ja, jag jobbar på med Vargkrönikan/Arvingen igen. Jag ska ta mig till slutet av den denna gång, sedan ska jag ge den en sista överskådlig blick så ska jag väl ge den en chans och skicka in den.
I värsta fall så finns ju vulkan.se


RSS 2.0