Björnbärspaj

Jag har nu hämtat mig från attacken mot björnbärsbusken vid ån. Jag hade in lite mini tagg i höger tumme som satt i fram till i går kväll då jag med hjälp av en nagelsax och en pincett lyckades fördriva den saten!

Men Björnbärspaj blev det!

Här är den innan den fick sitt lock och åkte in i ugnen.



Ogräddad björnbärspaj

Min sambo ville att jag skulle göra pajen på "amerikanskt vis" det vill säga med ett heltäckande deglock, som pajerna i pushing daisies, jag var inget vidare på att få deglocket att hålla när jag skulle lägga på det, så det blev några hål.
Men här är den i alla fall, färdiggräddad och klar!



Gräddad björnbärspaj

Den blev lite bränd i kanten, men den smakar däremot riktigt gott. Synd att vi just denna vecka ska börja leva sunt.  :(
Ni vet: inget socker, ingen läsk, godis eller choklad, inget alkohol, inga cigaretter. Alkoholen klarar jag mig gott utan och cigaretterna är inte min huvudvärk, men sockret kommer att bli svårt. 

God natt på er.


Björnbär!

Sedan det blev för sent på året för hallon har min son varit mycket olycklig och upprörd varje gång som vi gått längs åvägen. Han var upprörd för att han inte fick en ny näve färskplockade bär i sina små händer varannan meter.  
Men i veckan upptäckte jag en jättelik björnbärsbuske, och min son är åter lyrisk. Vilket i och för sig resulterar i att han kommer grina varje gång vi går längsåvägen och han inte får nya bär att äta hela tiden ^^


Björnbär i hink


Men jag var och plockade en halvliter björnbär, och några gråsuggor, i kväll. Det fick mig att fundera över en sak: Om nu björnbärsbusken vill sprida sina frön genom bär...varför har den då en sådan ogenomtränglig spärr av så väl korta som långa, vassa och krökta taggar som ingen kan ta sig igenom utan en rustning?

Humm... men björnbär är ändå gott och i morgon ska jag göra paj på dem! Woho!

Charlie 1 år

I lördags fyllde Charlie ett år.
Ett år! Tänka sig. Det är fortfarande svårt att tänka sig, tycker jag ibland, att jag har en liten son som nu är hela ett år!

Och han är världens absolut finaste lille ettåring ockås ^^ Det tycker i alla fall jag och hans far.

Dagen avlöpte fint med familj och vänner på besök. Det gavs presenter och åts tårta. Charlie hade massor med nya intryck, många olika människor, nya leksaker och ballonger!

Hade jag kunnat blogga när jag själv var liten och fyllde år skulle jag nog ha skrivit en lista på allt som jag fick.
Och lite lust har jag nog att skriva lista allt fint som Charlie fick, men jag nöjer mig nog med att säga att han fick många fina leksaker, kläder och böcker. Han fick så många nya fina saker att han dagen därpå inte visste vart han skulle ta vägen bland leksalker och balonger.  ^^ 


Chgarlie får en tårta


Han har hämtat sig nu, men det hela var nog ganska överväldigande skulle jag tro.

Jag ser fram emot Julafton i år. Nu är han ju lite större och fattar mer. Men kommer han ha vett att bli rädd för Jultomten?

The Sims 3 World Adventures



Nu har det blivit officiellt.
Det första expansionspaktet till The Sims 3 kommer att släppas i November, den 16/11 enligt Snooty sims.

The sims 3 World Adventures!

I detta expansion kan simarna resa ut i världen, till verklighetsliknande resorter som Shang Simla i Kina, Champs Les Sims i Frankrike och Al Simhara i Egypten (bara namnen är humor). Där ska de kunna utforska landets sevärdheter, kunan träffa ya simar och skaffa sig nya erfarenheter och kunskaper. 

Som den min nörd som jag är så kan jag inte bärga mig!
 
Läs mer här: Press release och på The sims 3

Snutte saknad

I går kväll hade det värsa hänt. Snuttsen Valen Valle var borta! Spårlöst!
Jag och Calle vände upp och ner på lägenheten, han fanns ingenstans!
Jag som alltid varit så nogrann med att hålla koll på Charlie när han springer runt med Valen Valle så att jag ser vart han gör av den...men i går föll min koncentration, av någon orsak. Senast jag såg den var den med Charlie i hans säng, men där är den nu inte.

Som grädden på moset så har snuttefilten Val i Vatten utgått ut Leklyckans sortiement! Och de ha ringen kvar. Detta vet jag för jag ringd eom det i förra veckan, medveten redan då om behovet av att ha en extra ifall originalet försvann.

I dag får vi vända upp och ner på lägenheten igen, för säkerhetsskull.
Jag vet inte vart Valle kan ha tagit vägen annar. Charlie har inte haft med sig honom ut, det vet jag!

Snutte favoriten Valle från snuttefilten Val i Vatten.


Uppdatering:
Vaöen Valle är nu upphittad. Hans husse hade lagt honom i vinkylaren i stekpanne-skåpet.
Allt är nu åter frid och fröjd i Lerum. 

RSS 2.0