Kids, dond't do this at the Club

En polare ringde mig i går kväll och frågade om jag ville komma till henne på det lokala vattenhålet.
Jag tackade glatt ja eftersom det är skönt att komma ut då och då.

Så jag satte i mig lite mat och stack dit.

Vi hade trevligt, drack lagom och pratade om Sims 3, film, musik. Jag lärde mig ett nytt trick med min mobil och hittade en 500 lapp på dansgolvet.

bild på shottarEfter en liten stund dök det upp några andra besökare (det lokala vattenhålet brukar vara ganska tomt) och mina kompisar hade träffat dem förr. De satte sig hos oss och pratade, inget fel i det, vi är sociala och trevliga människor.
Men så böjar damen i det nya sällskapet att bjuda oss, Xider och shott och mer shott.
Jag kan med gott samvete säga att jag blev ganska berusad, vilket ör imponerande eftersom jag själv bara betalade för tre Xider.
 
Jag mot oförskämt bra idag, bara lite trött och sliten och en orolig mage (nej, jag har inte stått med huvudet över WC-stolen idag), men det hade jag redan innan jag började dricka igår.

Vad jag dock frågar mig är; Varför tar man emot alkohol som man inte borde dricka bara för att man blir bjuden?
Jag drack nog ca sex stycken shottar igår. Jag brukar aldrig dricka så mycket shott, och det var dessutom länge sedan som jag var ute och drack, så jag borde inte tåla särskilt mycket. 
Jag skulle aldrig ha druckit så mycket om inte den här människan hade bjudit mig. Man vill inte vara otacksam, dessutom kände jag mig säker så det kände sinte farligt att ta emot. Lisa och Magnus var där, och jag hade inte långt hem. Dessutom känner vi ägarna av baren ganska väl så de killarna hade nog lite koll på oss. Men ändå; Man ska inte ta emot när någon som man inte känner väl bjuder, det kan vara det sista som man gör.
Särskilt inte sex stycken shotts.Nu gick det bra och jag kom hem i ett stycke och oantastad. Men jag känner mig både dum och lättrogen som tog emot så mycket alkohol.

Jag är bara glad att jag hade trevligt, mår bra idag och är 500kr rikare. ^^


Tänder i antågande

Charlie borstar sina tänder

Ja, nu är det täder på gång i den lilla munnen.
Vi upptäckte detta genmom att jag blev biten av Charlie i fingret i lördags och fick ont. Jo, han må har ganska starka käkar för att avra så liten, men det var något vasst som stack till i fingret.
Efter noga studerande och pillande hittade vi en liten vass krona på en tand.

Den har i dagarna precis trängt igenom tandköttet men det dröjer nog ett tag innan den syns ordentligt, men vi har redan börjat öva på att borsta tänderna, dock ännu utan tandkräm ^^

Somethings wrong!

Något är fel på min blogg, något är fel i koden. Och jag vet inte riktigt vad, eller hur länge som det pågått.

Men listan med informaiton om mig och med mitt arkiv, det ligger inte där det ska ligga, längs med resten av bloggen, utan nedanför den... ja ni ser.

Jag vet inte hur länge detta har varit så eftersom jag, tro det eller ej, sällan tittar på min egen blogg.
Jag bara i skriver.

Jag har försökt leta igenom koderna efter något fel, men jag hittar inget. Är det bara jag som blivit alldeles för efter i hur kodning av webbisdor fungerar eller vad är felet?

Jag blir bara så trött!

Jag har aldrig varit någon Ess på HTML programering, jag vill göra bloggen snygg och mer personlig, men FAN! Jag har inte tid eller ork att sitta och lära mig hur den här kodningen fungerar!

Och ändå har jag lyckatts göra något som fuckat upp den.

...det ska var jag till något sådant.
Åsa den iböadn tekniska och ibland så fullständigt otekniska.

Mitt problem är väl att jag brukar sitta och klicka och skriva koder och plötsligt fungerar det, så är jag nöjd utan att göra vidare forskning i hur det gick till eller varför. Och då blir det så här...fel.

Min typ blogg från Familjeliv.se

Här är inläggen i min..ja typ blogg som jag krivit i min beskrivning på Familjeliv.se
Jag tänkte rensa lite för den är så läng nu men ville inte ta bort det helt. Så jag lägger upp den här :-)

Det handlar om från det att vi började försöka blir gravida till charlies fjärde levnadsmånad.

Dvs nästan ett års inlägg.
Från 200710 19 till 2008 12 02

20081202
Charlie har två nya jud för sig: Blubb blubb (prutt) och Kchh! Han skrattar (typ) också när han tycker att något är kul, som att bli kittlad eller mamma eller pappa ger ifrån sig ett roligt ljud.


20081110
Phu, Charlie blev tre månader i lördags. Gud vad tiden går fort.
Han hade sin 1a vaccinspruta i tisdags, gnällde bara lite.

Och han har kommit på att man kan gurgla och skrika samtidigt, allt till belåtande effekt :-D dvs Mamma blir extra stressad av skriket.20081008
Idag blir Charlie två månader!
Grattis min lille klump!


20080908
Grattis Charlie en månad :-)


20080902
Stor dramatik idag när navelstumpen rök. Fick panik eftersom han blödde, även om jag vet att det är som det ska vara. Men allt ordnade sig till det bästa :-)
humm...den här "typ-blogg" bloggen börjar bli rätt lång.


20080901
Idag börjar min första vecka ensam med Charlie. Calle gick tillbaka till jobbet idag. Det är lite nervöst, men hittills har det gått bra (peppar peppar).
Vi ska till BVC igen idag. det ska bli kul att se hur mycket han har vuxit och vad han väger för han äter som en häst. Är redan uppe i 165ml per mål.


20080825
I fredags var vi på BVC igen. Charlie växer så det knakar och det är kul. Men jag har inte mått så himla bra. Det har bland annat varit ammningen som gjort mig stressad och, ja, olycklig. Vi pratade med BVC-sköterksan om det och hon sade att det lät som om jag skulle må mycket bättre av att sluta amma, men att det var helt mitt eget beslut.
Det kändes skönt att få höra det från en sköterska för jag var redo att spy på det (vilket jag redan hade gjort tre mornar i rad). Så jag har slutat att amma och mår redan mycket bättre. Jag äter bättre och såver bättre och är inte alls lika stressad och nervös längre.
Skumt att man kan reagera så olika på det här med ammning. Vissa älskar att amma medan andra bara avskyr det.


20080821
Charlie är nu 14 dagar gammal. Och jag tror att vi har börjt få lite ordning på saker och ting.


20080813
Charlie fick permission idag och vi kan åka hem. Men vi måste tillbaka ikväll och i morgonbitti för hans medicin.


20080809
Charlie har en infektion efter att ha bajsat i fostervattnet och troligtvis legat i det ganska länge (överburen som han är). Han har just nu flyttats över till Neonatalavdelningen.


20080808
Charlie föddes kl 14.25


20080805
Var på Specialist Mödravården igår. Bebin mår prima men min livmoderhals är omogen. Så ja... det är orsaken tilla tt inget händer. Dumma livmoderhals.


20080730
10 dagar över. Har tid hos BM idag.


20080729
9 dagar över. Ingen bebis än.


20080727
Idag har jag gått över 7 dagar. *pust*. Inte det roligaste och man blir bara stressad av det. Värmen hjälper inte direkt till heller.
Jag vill bara att den lille ska komma ut nu. Både jag och Calle längtar ihjäl oss och det är extra jobbigt nu när man gått över tiden. Jag tror att Calle är mer stressad av det än jag, eller snarare; han tar ut sin stress på ett annat sätt än jag. Han blir nervös och kan inte sitta still, jag bara ligger i sängen och läser böcker.
ÅH! Kan inte ungen komma snart! NU!


20080630
Kräktes igen i morse, flingorna, joucien och mjölken, all tkom upp på nytt. Så hitills idag ha rjag bara ätit en bigarå. Har försökt äte lite frukt, men kroppen gillar itne fruktsyrorna just nu. Men jag har satt på mig mina Seaband igen och hoppas kunna få i mig en fräch smörgås på Ahlsens lite senare.
 Annars är allt prima och jag ser fram emot tiden efter förlossningen.


20080616
Hu, semester! Så himla skönt. Jag är nöljd öve mitt beslut att ta ut två veckors semester nu innan mammaledigheten börjar :-P
Jag hade inte orkat jobba hela juni känner jag. Så gräsligt trött. Men nu vet jag till nästa gång att jag ska se till att få gå ner i tid den sista månaden. En halvtidstjänst hade jag nog klarat av.
Nu har jag härlig tid över till att lata mig. Sova, vila, läsa, tvätta och förbereda mig. Ska se till att få tvättat babykläderna som jag ska ha med till förlossningen så att jag kan packa min väska. Så får jag det ur världen.


20080601
Jag har börjat må dåligt igen. Mycket grundar isg nog i den värmebölja som härjat de sista dagarna men jag är helt slut. Sover helt hela dagen och mår illa hela dagen (fast har inte kräkts ännu. Jag har pratat med min platschef på jobbet om att jag vill ta ut de sista veckorna i juni i semester efter som jag inte tror att jag kommer orka juni ut i alla fall :-(
Jag tar hellre ut några veckors semester en kolapsar på jobbet.
Min platschef gav mig klartecken, men nu måste jag även få det från min Proejktansvarige också.


20080715
Det trycker på rätt bra nu. Inte bara när jag går utan även när jag sitter eller ligger. Jag känner hur det trycker mot livmodertappen och livmodern spänner sig och blir hård allt oftare. Jag tror att Bebis vill ut. Frågan är fortfarande bara: "När?".


20080519
Nu går vi snart in i vecka 32. Gud vad tiden går fort! Jag planerar att jobba Juni ut och just nu känns det som om det inte är en omöjlighet. Jag mår ritkgit bra om vi bortser från den där halsinfketionen som jag fick i föra helgen. Hostar fortfarande lite, men det är mycket bättre nu.

I dag ska vi på vårat förtsta möte på Föräldrakursen. Det ska bli intressant att se hur det fungerar och vad det är för folk som kommer dit.
Det enda tråkiga är att det krockar lite med mitt jobb men det ordnar sig.


20080506
Nu har jag gått in i vecka 30 (v29+0)
Wow, bara tio veckor kvar!


20080505
Trötthet = bättre, illamående = mycket bättre. Smärtor = av och till, humör = kortare stubin, behöver ta fler pauser mellan samtalen på jobbet och ska garanterat passa mig för att spela TV-spel för mycket. Höll på att slänga ut kontrollen till Ninteondo Wii i går.


20080519
Sambon var med hos BM igår. Vi fick lyssna på hjärtat och även om det var tredje gångne för mig så ver det lika häftigt nu. Det far 1a gången för sambon och han började nästan gråta. Det är en sådan stor känsla att får höra det illa hjärtat som slår.


20080409
Jag har varit hemma från jobbet i tre dagar för att jag varit så trött och mått så illa. Det känns så jobbigt.
Man vill ju vara duktig och gå till jobbet som vanligt.
Men jag måste nog acceptera att jag inte orkar lika mycket längre. :-(


20080402
Tröttheten och illamåendet är tillbaka :-( inget kul. Men man får kämpa på. Bara tre månader och ca 3 veckor kvar nu.


20080310
Det sparkar och lever i magen. Jag känner det allt mer och mer nu. Calle är besviken att han fortfarande inte känt något så jag brukar tippsa honom varje gång som det sparkar. Dock är det aldrig några längre sessioner.
Men i natt tror han att han kände något litet. Han missade den stora sparken men kände en mindre. Det vr en spark, jah kände dem med. Men det var mitt i natten så vi får se om han minns det eller litar på vad han kände ;-)


20080303
Oj vad tiden går. Jag är och nosar kring halvtid nu och magen sväller som en ballong känns det som.
Ska lägga ut bilder någon gång när jag hinner/orkar.
UL gick perfekt. Den lille sov och var omöjlig att väcka så det blev inte många rörelser.
Kön? Ingen aning, babyn låg inte till så att det syntes och jag känner att jag inte lägger en massa pengar på att ta reda på vad det är. Det får vi ju veta tids nog.

Illamåendet har varit på bättringsvägen, men mådde dåligt nästan hela förra veckan. Vet inte varför men det verkar vara bättre nu.


20080213
På fredag ska vi på det första ultraljudet. Det är jättespännande :-)
Och magen har börjat växa, det är helt underbart att det redan börjat synas :-D
Tog ut piercingen i måndags, lika bra att göra det i tid.


20080117
Har varit förkyld sedan i söndags. Inte kul :-(
Jag brukar inte bli så dålig när jag är förkyld annars men den här gången blev det riktigt illa. Ingen feber, men så här sjuk har jag aldrig blivit av en förkylning.
BM säger att det är pga graviditeten och fullständigt normalt.
Jaja. Bara illamåendet går över någon gång!


20080108
Hemligheten är ute, den jag inte ens vågade skriva här för jag visste att min mamma hittat hit och då kanman ju inte skriva något känsligt.

Japp, GRAVID! I tolfte veckan, går snart in i fjärde månden.
Det är helt sjukt! Och jätte spännande :-D


20071112
Skulle då haft ägglossning den 3de, jag vet inte om jag hade det för mitt ägglossningstest gick sönder :-(
Men vi har kämpat på. Vi får se hur det gått i slutet av veckan.


20071027
Igår köpte jag ÄL-test. Ska föröska pricka in dagarna kring nu, men vi börjar ändå köre igen lite försiktigt på söndag och sedan ta typ varannan. Vi får väl se vad som händer.
Har beräknad ÄL kring den 3 November.
Dags att börja hålla tummarna (igen).


20071019
1a försöker misslyckades. Jag fick blödningar i fredags, fem dagar före beräknad mens så jag blev lite nervös. Men det kan hända att min operation bråkade lite med min menscykel och gjorde att de blev försenad förra gången (vilket den blev) och att allt lagt sig till rätta nu.
Eller så har jag fått ett prekliniskt missfall.
Vem vet, min sambo tror det inte men jag tivlvar på att jag har räknat så fel.

Men men, det är nya tag som gäller, ingen tid att förlora, dags att börja köra på redan nästa vecka för att vara på säkra sidan ;-)
Men jag ska nog skaffa mig ett ägglossningstest för säkerhets skull.


Paolinis lidande

Nu har jag i en månad kämpat med Christopher Paolinis verk Brisnigr, det senaste verket i Arvtagaren-cykeln, som den nu mera kallas.

Ett bra ord för övrigt, brising, jag som dyslektiker kan nästan inte stava fel på det eftersom det stavas lite huller om buller från början, ta bara all gånger som jag skriver fårn istället för från.

Hur som helst. I vanliga fall har jag inge problem med att klämma en bok på sådär 700 sidor på under en månad, men nu har jag bland annat haft en liten pojke som krävt min uppmärksamhet. Men jag kan inte skylla allt på Charlie, jag hade kunnat hinna med hela Brisnigr ändå, bara jag hade haft viljan att läsa den. Men Paolinis verk inspirerar mig inte till att läsa. Den är, liksom sina två föregångare, seg, tråkig och utdragen. Det finns flera passager som jag personligen tycker är ovidkommande, de bidrar varken till utvecklingen av berättelsen eller karaktärerna och de som faktiskt bidrar hade kunnat kortas ner eller skrivits annorlunda så att de inte dragit ut på lidande så mycket.
Hela Eragons resa från Helgrind tillbaka till Varden är onödigt långt, även om  jag kan anse att avslöjandet om varför Arya har varit så tvär och vem det är hon har sörjt i hal två böcker är viktig information, men det berättigar inte en resa på jag-minns-inte-hur-många-kapitel.

Man kan se en viss utveckling hos Paolinis berättarstil, men det är inte mycket. Han slänger fortfarande in onödiga beskrivningar av ovidkommande kläder, föremål och platser och man märker hur han kämpar med att försöka vara poetisk i bland annat beskrivningarna Rorans och Katrinas förhållande, deras känslor och deras samtal. Tyvärr märks det hur krystat det är och det får mig bra att muttra elak.

Nu ska jag erkänna att jag är överdrivet negativ när jag läser Paolinis verk. Den unge mannen måste verkligen göra riktigt bra ifrån sig innan jag kommer att erkänna honom som en rimlig författare. Men just hans Arvingen-cykel förtjänar inte många hurrar rop.
Åter vill jag säga att ni som verkligen gillar dem, bry er inte om mig, fortsätt tycka om dem, fortsätt läsa dem. Det är Ni som bestämmer vad ni ska läsa, inte någon annan. Och jag är en idiot som läser dem fastän jag inte tycker om dem.
Men jag älskar att hata Arvingen-cykeln. Det gör jag.

Hur som helst. Jag har inte läst klart boken än, jag har fortfarande sådär 280 sidor kvar och idag ska jag egentligen lämna tillbaka boken till biblioteket. Vilket jag väl borde göra så att någon som verkligen vill läsa den får en chans att göra det. Det är en väldig kö för dessa böcker ska jag säga er, biblioteket fick till och med köpa in några extra exemplar för att det var så många som väntade på att få läsa den.
Min fundering är bara; ska jag ställa mig på kö igen, notera vart jag är någonstans och läsa ut den nästa gång? Kontrollera att de inte har boken på engelska och läsa de sista 300 sidorna i original?
Jag vet inte, det enda jag vet är att jag inte komma lägga pengar på att köpa den. Ok, kanske sådär 20 kronor men inte mer än det.

Jag har i alla fall en positiv sak att säga om Paolinis skrivande; det inspirerar mig till att försöka sluta föra mina verk, eftersom jag tycker att kan han så kan allt jag med, eftersom jag är bättre, men det skulle jag aldrig erkänna inför någon annan än mig själv, mina närmaste vänner och...typ en miljon människor på nätet. Inte för att det är en miljon som läser min blogg, men när jag väl publicierat detta så finns det ingen återvändo.
Jag kanske skulle lägga ut något kort här så att ni kan få se hur pass mycket bättre jag är ^^ :P

Hur som helst.

Brisingr var ingen höjdare, de fantastiska avslöjandena var inga fantastiska avslöjanden, och jag undrar om han egentligen menar något med de två kvinnorna vi möter i ett kapitel och titeln på det kapitlet "Krönikor som möts", det ser ju ut som om han hintar om något annat som han kanske tänker skriva om, men man vet aldrig. Hade det varit jag så hade det varit en vink.

Nej, nu tycker Charlie att jag är tråkig så jag måste avsluta.

Gott Nytt År på er.


RSS 2.0