Konstskola, I wish!

Jag har inte ritat något på E-V-I-G-H-E-T-E-R och det känns som om jag börjar tappa greppet om min "förmåga" lite. det är såväl jobbigt som tråkigt eftersom ritande alltid har varit en viktig del av den person osm jag själv sett mig som.
JAg vet att jag har gnällt om detta tidigare, men det är big deal för mig.
JAg skulle ås gärna vilja börja på någon konstskola så att jag kunde få träna igång mig igen. Men när ska jag ha tid, eller snarare råd med det?

Ja, det är bättre att frösöka hitta en lösning än att abra gnälla, eller hur?
Jag vill inte ha det så att när jag blir gammal sitter jag och pinar mig som en annan gnällkärring om att jag inte gjorde något av mitt bildintresse, antingen gör jag något eller så dumpar jag de ämnet.


Man ska aldrig ångra vad man gjort men inte heller det som man inte gjorde.

Uppsatsen skriver inte sig själv.

I veckan fick jag tillbaka min och Christinas uppsats från våran handledare. Han har gett oss många kommentarer men verkar också hoppfull på att vi borde kunna examinera med den snart. Och det är positivt.

det är många kommentarer och på en del allvarliga saker, inte bara källhänvisningar utan även saker där jag funderar på om vi ens själva vet vad vi skriver. Det har lett till att jag har lust att stryka det mesta av uppsatsen, en del går nog att stryka men inte allt. Jag har en hel del omskrivningar framför mig.  det är även mycket som jag måste ta upp med min uppsatspartner, stycken som vi behöver diskutera ändringar som vi måste gå igenom tillsammans.

Jag vill bara få den klar, så att jag kan gå vidare med allt det andra som jag har att göra, som litteraturuppsatsen, filmvetenskapen och den nya distanskursen som jag sökt. Jag vill bara ha min examen så att jag kan fortsätta med mitt liv!


Hyresrätt v/s Bostadsrätt

I veckan fick vi veta att våran hyresvärld tragiskt gått bort. Ja, det är en tragisk historia som jag inte tycker att vi ska gå in på av ren respekt, men jag kan nämna att jag tror att mannen dog av sorg.

Hur som helst så har det lett till att några i husen har tagit initiativet till att börja diskutera att omvandla dessa hyresrätter till bostadsrätter.
Detta är ett guldtillfälle för våran del. Tänk er: en stor 2a, centralt i Lerum, välskött, uteplats och balkong, egen ingång. Det är ett bra utgångsläge vi har, förutsatt att vi skulle kunna köpa loss lägenheten.
Vi har inget sparat, vi hade men lågkonjunkturen och det faktum att min inkomst halverats sedan jag blev mamma ledig har tärt på vårat sparkonto. Jag har ingen fast anställning, jag har egentligen inte ens ett jobb. Vilket jag nog lätt kan skaffa, förutsatt att jag uppdaterar min CV och börjar söka.
Charlie står i dagiskö så i alla fall till nästa vår borde jag kunna se till att skaffa mig en anställning av något slag. Förutsatt att jag fixar min examen och just det, min CV.

Det min CV ligger lite efter på är just nu mina referenser. Jag har tappart bort telefon nr till min teamledare på Manpower så jag kan inte kontakta honom och fråga om jag kan ange honom som referens. Sedan vet jag inte vem av alla de e-mail adresser till projektansvariga som är den som gäller (vi bytte PA flera gånger och jag minns inte vem som var sist).
Jag måste ha referenser från Manpower! Delvis för att det är mitt senaste jobb, och delvis för att de hade bara positiva saker att säga om mig och hur jag skötte mitt jobb, guld värt!

Jag vill och måste ha ett jobb! Jobb betyder pengar, pengar betyder att vi kan spara, och sparande betyder att vi kan få lån och köpa loss lägenheten. Helst skulle jag vilja få, åtminstone, ett vikariat på biblioteket är i Lerum eller i Partille. Och nu har jag börjat arbeta upp mod att gå eller ringa och prata med dem, men jag vill ha min CV färdig till dess så att det bara är att lämna in den.


Nu händer det GREJER!

Tja, ja jo... ni förstår, ibland dröjer det länge mellan mina blogg inlägg, så länge att när jag väl ska blogga så har jag för mycket att skriva om.

Detta har hänt och borde(?) bloggas om:
 
1, Varit och sett Wolverine och vill säga precis allt vad jag tycke om den.
2, Det talas om att hyresrätterna som vi bor i ska omvandlas till bostadsrätter.
3, Jag har fått tillbaka uppsatsen från min handledare och har nu massor att göra.
4, Jag vill börja på en konstskola!
5, Jag trodde att jag hade kvar min teamledares (från manpower) telefon nr men det har jag inte, hur ska jag nu fråga honom om jag kan ange honom som referens i mitt CV, och ens ange en referens utan ett telefon nr?.
6, Charlie håller på att få fyra tänder. Fyra! Samtidigt, det är små bulor i hela överkäken.

Humm... 2 och 5 passar i "personligt" kategorin, nr 6 går under Förälder, 1 är Film och TV och 3 går under Skola. 4 kan nog gå som personligt den med.

Ja, vad göra? Ska jag skriva flera inlägg samtidigt eller försöka få in alla i samma inlägg? Mer utförligt alltså och inte så staplat som det är nu.

Gud! Detta måtte vara Dagen I-lands problem ^^

Jag tror dock att jag tar och delar upp dem i olika inlägg, så får min blogg bli överaktiv nu dag (om jag hinner skriv


Pank och Feberfri

Ja, inte riktigt pank, men inte så mycket pengar, men så är det när den ene är föräldraledig, ekonomin krymper litet. Jag hoppas på att kanske kunna extrajobba lite till hösten och få ett jobb till våren. Men så hoppas jag ju på att få till men examen till senast nästa vår så...

Charlie var feberfri i morse, en sådan lättnad. Men det var en lite jobbig natt, han var lite gnällig, jag hade inte sovit sedan klockan fyra på morgonen... ja. Men så somnade han helt tillslut och jag med, vi fick sova till sju bägge två. Sambon gav sig i väg vid samma tid, han skulle ut och fiska med svågern och dennes vapendragare.
Så det har bara varit jag och Charlie idag. =) Det var ett tag sedan.
Vi gjorde i stort ingenting. Tvättade ju, åt mat, tog en promenader. Tog det lugnt. Ganska skönt. Jag hade tänkt att vi kanske skulle ha åkt till Allum, men det blev inte av. Det blev för sent, krockade med Charlies är och sov stunder. Det spelar direkt inte någon roll, han kan äta var som helst och somnar när han är trött. Men han har ju just varit sjuk, så jag ville inte heller ta i för mycket. Jag var lite för lat också. Det är lite jobbigt att komma iväg nu för tiden ^^

Charlie i mammas bandana från Mallorca.Men vi rensade rabatterna, Charlie ville nödvändigtvis hjälpa till, särskillt med att dra i rosorna. Men det tyckte inte hans mamma var någon bra idé. Och som vanligt kastade han bort sin solhatt, så jag fick ta till Åtgäreder.
<--
Ser ni vad fin han är =)

Jag skymtade f.ö en tand i överkäken idag. Den har fortfarande inte brutit fram, men det är hårt där och man skymtar något vitt under tandköttet. Snart så blir en lika bra expert på att gnaga som Sunny Baudelaire.


RSS 2.0