Några Filmtips.

I går kväll loggade jag lite mållöst in på IMDB, jag gör sådant när jag inte har bättre saker för mig, och snubblade då över två kommande filmer som jag genast blev lite kär i.

Först var det Gentlemen Broncos skriven och regisserad av Jared Hess och Jerusha Hess,  samma män som gjorde Napoleon Dynamite och Nacho Libre.
Gentlemen Broncos handlar om en tonårig kille som efter att ha deltagit i en skrivarkurs upptä'cker att hans kursledare, tillika en känd SciFi författare har stulit hans historia (han har bara lagt till Onius och Ainous till namnen).
Trailer utlovar en skadat rolig film med en för Hess' typisk nedtonad men ändå totalt fnattroliga stilen.
Medverkar gör bland annat Jemaine Clement, känd från Flight of the Conchords och Stiffler Mom! ^^


Den enda filmen som jag snubblade över var en dockanimation baserad på en berättelse av Roald Dahl.
the Fantastic Mr Fox.Rösterna görs av bland andra George Clooney,  Meryl Streep, Bill Murray, Willem DaFoe och Owen Wilson.
Den ser både rar och rolig ut, dessutom en typisk Dahl berättelse i typisk Dahlsk anda ;)

Dessa ser jag klart fram emot.

Och nu till något läskigt.

Jag minns inte hur jag snubblade över den här, men den verkar klart obehaglig.
Paranormal ActivityJag brukar inte vara så mycket för "filmad som en hemmavideo"-filmer. Jag var tillexempel aldrig särskilt imponerad av Blair Witch Project, men denna verkar klart läskig. Jag får rysningar bara av trailern. Eller så är den hyperfjantig. Ja, det får framtiden utvisa.


Två andra filmer som jag, efter att ha sett trailers på youtube, tycker verkar lovande är Daybreakers och Legion.
Vi får väl se.

God natt på er.

Lekplatsen... den tid som gått

Jag och Charlie var på lekplatsen i förmiddags, kallt och blött var det och vi var nästan helt ensamma, men kul hade han i alla fall.

Nu när han ligger och sover så tittar jag på gamal bilder (eh... åtta månader gamla biler) och förundras över hur mycket som hänt sedan dess.

Jämför bara:

Charlie lekplatsen i februari 09 6 månader gammal.

Charlie på Lekplatsen 6 månader gammal.

Charlie på lekplatsen oktobet 09. 14 månader gammal.
Charlie på lekplatsen 14 månader gammal.


Då kunde han bara sitta och förundras över denna undelriga plats. Idag går han, springer, kryper, gräver letar och leker.  Han har riktigt kul helt enkelt. Min lilla plutt.

Jag ville bara dela detta med... ja vem som nu får för sig att läsa.

Nu måste jag arbeta vidare med min inlämningsuppgift (bläh!).


You are a member of the Secret societie of The Dragon

Har jag nämnt The Secret World förut? Det måste jag ha gjort. Det är ett kommande MMO som haft den skummaste kampanj på nätet de senaste...åren.
Man har fått lösa gåtor och länkas mellan skumma sidor med obskyra meddelanden.

Nu senast kan man göra ett test på huvudsidan DARK DAYS ARE COMING, ett initiations test för att se vilket av de tre hemliga sällskapen som man passar bäst för.

Har man inte hunnit läsa på om de tre sällskapen, Illuminati, Templars och Dragons, och vad de står för i TSW så kan man inte gissa sig till vad ens svar ska ge för resultat. Men döm av min glädje och förvåning när jag efter mitt första försöka blev initierad till The Dra... wait for it... GONS.
Japp, jag är nu en medlem av det hemliga sällskapet the Dragons (shhyy det är en hemlighet).

The Dragons emblemDet verkar vara ett sällskap lätt baserat på Zen och på lärorna av Hung Mung och kanske även en del Kun Fu Tse.
Filosofi, balans och användandet av våld endast vid behov.
 
"With a spiritual and philosophical approach to the secret crafts, as an acolyte of the Dragon you are taught to listen, shown how to teach others, and expected to respect the balance of the Universe and to be humble in the face of fate. Yours is not the path of force, though force is often needed to clear the path."

Vad the Dragons egentligen är och står för diskuteras i forumet i detta nu. En del hävdar att the Dragons som organisation i TSWs värld är baserade på Triaden, detta håller jag inte med om. Men det är intressant läsning. 
Jag läser, lag betraktar och jag drar mina egna slutsatser. Jag är dock ännu endast en "pupil" ^^

Ah... jag ska inte gå djupare in på det nu.
Jag har ännu mycket att lära.


Mer info här ->  DARK DAYS ARE COMING
och här -> Figuring out Cry Gaia
och här -> The Dragons


RSS 2.0