Lilla stjärna

Den 19/4 släpptes en ny bok av John Ajvide Lindqvist.
Lilla stjärna heter den.

Hur har detta kunnat gå mig förbi i hela åtta dygn? Va?
Nörden i mig har börjat skrumpna...den är inte lika allert längre.

Jag måste ha den, jag måste läsa den!


Bokomslag, Lilla Stjärna, Johna Ajvide Lindqvist.

Musikalen-alla-vill-ha-en-bit-av-kakan

Det började med att Björn och Benny gjorde Mamma Mia! baserad på ABBAs låtar. Sedan gjordes Queens  We Will Rock You. So far so...ok. Två gamla, stora nästan legendariska band gör musikal på ett meddly av deras bästsäljare.
Men då (September 2009) kommer Green Day och låter det göras en musikalen American Idiot, baserad på deras eget album med samma namn. Va? eh... ok. Jag må gilla Green Day något och American Idiot må vara ett ganska bra album (beroende på vad man tycker om sådan musik) men en hel musikal baserad på den? ok...fungerar det? Vad har de rört ihop för en ursäkt till story för den musikalen? (ja, storyn i Mamma Mia! är bara en ursäkt för att tjäna mera pengar  på ABBA, och jag vet inte ens vad We Will Rock You handlar om).
Vad händer här näst? Fame Monster based on lyrics by Lady Gaga?

Det har även gjorts en Monty Python musical, Spamalot, baserad på framförallt deras film Monty Python and the Holy Grail, men den innehåller en hel del nyskrivna låtar.


AvatarOk, då har jag sett James Camerons Avatar (äntligen) och jag måste bara säga... SÅ-JÄVLA-BRA!

James Camerons Avatar posterDen var GRYM!
Den var vacker, den var genomtänkt (ja visst, det finns säkert en hel del missar - som varför har Na´vierna rött blod? Borde inte det varit blått eller grönt? Va?), välgjord, ja visst en ganska så typisk story men väl genomförd.
Jag var fast hela filmen igenom!
Det var nästan som att sitta och se Matrix eller Sagan om Ringen trilogin för första gången. Känslan var bara hissnande, och då såg jag den ändå inte på bio (tyvärr).
Jag älskade den.

Ibland, men ganska ojämna mellanrum kommer det sådana filmer, sådana som sätter spår i själen.
filmer som känns nyskapande, även om de i vissa mån är traditionella, filmer som gör något nytt av något gammalt. Det kan vara en science fiction, det kan vara en drama, det kan vara en fantasy, en thriller eller jag kort sagt vad som helst. Men det de har gemensamt är att de gör något med de som ser dem och att de sätter spår i filmskapandet för all framtid. Bryter mark.
Ibland behöver de inte ens göra det, de kan bara vara SÅ-HIMLA-BRA att de inte släpper en för den min sta sekund.

Blir det en tvåa? Tja... då har den mycket att leva upp till.
Kommer jag att läsa boken? Hell yea!

Jag är nog lite kär just nu...i den filmen.

Jag ska nog ta och lista filmer som jag blivit kär i... fast inte just nu.

Kram på er.

Åsa/Dragonmind <3 Avatar.


RSS 2.0