True Blood In Memoriam

Ja ni go vänner. Ni har kanske missat att jag är ett fan av Charlaine Harris romaner om Sookie Stackhose och så även HBO serien True Blood som är baserad på dessa.

En länk lades ut i facebook i dagarna till en liten In Memoriam film till alla de som dött under seriens gång.

WATCH: True Blood: In Memoriam
http://itsh.bo/cA8CPW


OBS innehåller spoilers inför säsong 3.


På sidan finns även en hel del andra intressanta och roliga klipp från och om serien.

Och på onsdag visar Canal + Series avsnitt 2! Jag längtar! Säsong tre rules! Weres! YES!

Jag föredrar att se dem på TV eftersom det är både bättre ljud och bild än på de versioner som jag kan få tag i på nätet, både lagligt och olagligt. :P


Officiel True Blood Poster. @ HBO


DAMN U USB-STICKAN

 Det är nu snart en vecka sedan som det fruktansvärda hända. det var en händelse som gastkramande och hemsk att den förvandlade mig till ett darrande och snyftande vrak i flera timmar, ja dagar efter åt.
I tisdags förra veckan kunde jag plötsligt inte öppna mitt USB-minne längre!
Jag vet inte vad som har hänt med det, men när jag kopplar in det i en dator så hittar datorn antingen inte det eller så vill det... omformatera det!
Och om jag omformaterar då förlorar jag allt på minnet, allt!
Och jag mitt dumma flane, eller snarare: Förvirrade flane har inte lagt över mina dokument från minnet till den stationära, som jags kulle ha gjort för över ett år sedan då jag skulle flytta allt från den bärbara till den stationära.
><

Jag har förlorat allt, allt! Allt från gamla och nya skolarbeten och uppsatser till mina noveller, dikter och romanidéer.

Det var nog mest de som gjorde att hela min värld tycktes gå under. Vargkrönikan/Arvingen som jag jobbat med av och till i nästan tio år! Prequelen Blodsband och Månförmörkelse (working title), Älvdimma, min deckare om Kommissarie Houdini! Alla mina noveller: De Rosa skorna, Angelas berättelse, Månbalen. Alla mina halvfärdiga roman- och novellskisser, som Sagoberätterskan, Skyddsängeln m.fl. m.fl. Mina fanfictions!
Några av dessa texter minns jag knappt vad jag skrivit i!
Jag vet inte vad jag ska ta mig till! Jag var så otroligt oförutseende att jag inte hade någon backup någonstans på något utav allt det där.

Jag har letat som en desperat genom hela datorn och över nätet efter några som helst spår efter... ja någonting alls!

Som tur var har jag på Fefo.se lagt ut större delen av Arvingen, och även början på min deckare. På Fanfiction.net hittade jag min HP fanfic om Marodörerna.  Och till min stora förvåning finns delar av min gamla hemsida kvar och där hittade jag ytterligare några gamla texter.

Dessutom kan jag skatta mig lycklig att jag har många utav mina nyare texter nedskrivna som kladd i diverse olika anteckningsböcker.

Dock är alla mina gamla skolarbeten puts väck. Som tur var hade jag precis dagen innan sparat en version av magisterarbetet på den stationära. Hade det gått förlorat hade jag nog gett upp på riktigt.

Det kommer att krävas mycket jobb för att återställa allt. Men jag måste göra det, för lägger jag ner med mina texter och mitt skrivande kan jag lika gärna byta namn, för tillsammans med mitt tecknande som även det ligger på is är skrivandet vad jag upplever som en av de viktigaste aspekterna av hur jag ser mig själv och hur jag uttrycker mig kreativt. Utan det är jag inte jag längre.
:'(


Arbetsintervjuen från HLVT

Det var alldeles för länge sedan som jag bloggade, och det som har hänt minst två saker som jag borde bloggat om just när de skedde.

Först var det förra fredagen då jag hade fått tid för en arbetsintervju (äntligen).
Det var nog den pinsammaste arbetsintervju erfarenheten jag har haft. Varför? Jag gick på fel intervju!

Hur gick det till? Jo, det var två intervjuer planerade på samma företag, på samma tid men för två olika tjänster. Den ena intervjun skulle bara jag på, den andra var en gruppintervju.
Detta var jag inte medveten om, så när det var hon som skulle hålla i gruppintervjun var först att komma ut och bara frågade: Är det ni som är mina tjejer? Så anade inte jag oråd, jag trodde bara att jag hade missat något.

Det var först vid den delen av intervjun som hon tog in oss en och en som jag lite försyn påpekade: "Jag hade fått den uppfattningen om att detta gällde en supporttjänst och inte en telemarketing..." "Har du sökt den andra tjänsten?"... "Eh..ja?"

Så jag fick träffa den som jag egentligen skulle träffa under endast 15 minuter. Jag hoppas bara att jag gav ett gott intryck...trots detta, och att hon som jag var hos först pratar med den andre och ger en god bild av mig...
Om inte annat så har jag nog gjort ett bestående intryck, på gott och ont ^^

De har fortfarande inte hört av sig men jag börjar tappar mina förhoppningar för det här.

Det viktigaste jag lärde mig är dock två saker:
1 Det hjälper mycket att ringa till arbetsgivaren som du ska söka jobb hos, både för att de ska komma ihåg dig när de tittar igenom ansökningarna men också för att du redan där kan ge ett gott intryck och sälja dig själv lite.
2, Låt det aldrig, aldrig påverka dig hur lite tid du har på dig för en intervju. Föreställ dig att du inte har än 5-15 minuter på dig att göra det intryck som du behöver göra för att får jobbet. För då har du alltid gjort vad du kunnat hur lite tid du än haft på dig.


Det där med åldersgräns

Vad ska vi med Statens Biografbyrå till när de bedömer två filmer så olika att det sätter 11år gräns på en film som Predators och 15års gräns på en film som Eclips?

 Om vi jämför nivån med (extrem) våld i de båda filmerna så hade i alla fall jag gjort tvärt om. Eller är det som debatten löd under åldersgränssättningen på New Moon att det handlar om "killfilmer" och "Tjejfilmer"? Att tjejer är "mer lättskrämda" en killar? Eller för att de fått för sig att "Bara för att det är vampyrer i Twilight-filmerna så är det skräck och skräck får automatiskt åldersgänsnefemton år." Dåså, är inte Predator skräck?
Det är bara min åsikt.

RSS 2.0