Trötthetens zombie

I dag är jag gräsligt trött. Så trött att jag gärna hade sjukanmält mig och legat hemma och sovit hela dagen.
Men man kan inte stanna hemma bara för att man är trött ><

Lille C var orolig i natt och höll låda till 01.22 :( Han var ledsen och  hade växtvärk och var hungrig, och vi hade ingen välling hemma. Så jag fick ge honom lite joghurt till slut. Och efter det somnade han så gott så.

Sedan ringde min mor och väckte mig kl sex och lille C klättrade upp i sängen ca kvart över sex så... lite sömn fick jag ju. Men inte alls så mycket som jag ville, och jag som var trött redan i går.

Zzzz

Tati som animerad

Minns ni Trion från Bellville? Inte? Har ni inte sett den? DÅ har ni missat något!
En mycket behaglig, rolig, fyndig och fantasifull film. Vältecknad och med en levande story och levande karaktärer, om än kanske inte den mest actionfyllda så ändå. Jag älskar den.

Känner ni till Jacques Tati? Semestersabotören? Trafic? Fest i byn? Inte? Ja då kan jag säga er att ni missat en av världens genom tidernas roligaste man och filmskapare (han dog 1082).
Lågmäld men ändå genomdrivande humor. Lite stumfilms aktig i att mycket humor är rent fysisk (den karaktär som Tati själv spelade sade sällan eller aldrig ett ord i filmerna). Lite slappstick utan att vara dratta-på-ändan. Inte nödvändigt "fin"humor. Jag tror nog att de flesta kan uppskatta Tati på ett eller annat plan.

Vart vill jag då komma?
Jo, nu har skaparen bakom Trion Från Bellville gjort en bearbetning på ett gamalt (ofilmat antar jag?) Tati manus:
L'illusionniste och resultatet ser... lovande ut.

Teckningarna är vackra, stämningen känns härlig och illusionisten ser ut och rör sig som Tati gjorde i sina filmer.

Jag ser klart fram emot att se den filmen när den kommer ^^RSS 2.0