Wallace and Gromit a close shave

De visade Wallace och Grommit Nära ögat eller Renrakad på håret på SVTBarnkanalen.
Vi satt och tittade och redan tidigt dyker det upp ett litet får. Lilla C utbrister genast: Shaun!
I en scen blir fåret tvättat och rakat avb misstag, Wallace säger "Vi får väl kalla dig Ullrik". Och jag reagerar... Kallar de honom Shaun måhända i originalet?
Och se där, efter en liten jakt på youtube hittar jag att... Ja, det är Shaun!
(http://www.youtube.com/watch?v=dy9QeosTh7w)
Se 1:23 "Be careful Shaun!"


Fåret Shaun är alltså en Spinnoff på Wallace and Grommit!
Vem kunde tro något sådant?

Helt random Feb. 24, 2011

Jag sov grymt dåligt i natt... Lille C låg i vår säng och av någon orsak kan jag inte somna när han ligger där. Vid elva flyttade jag på honom, men han kom uppspringande ett par gånger ända fram till kl 2.
Ja, kl fyra ropade han på mig också, då kom jag in till honom och han låg och gosad emed sin lilla val, men så snart han fick syn på mig släppte han valen så den landade på golvet. "Tappat valen" Meddelade han mig och väntade på att jag skulle plocka upp den. Den lilla luringen ^^

Så där är det.

Annars har jag varit ganska produktiv i dag. Jag har skrivit en och en halv sida på "tidigare forskning"s kapitelet i uppsatsen.
Och har dessutom ringt på ett jobb. Kan man tänka sig.

Sedan tittade jag lite på Opra, det handlade om män som blivit sexuellt utnyttjade som barn. Jag blev väldig tilla berörd av deras historier och mådde fysiskt illa. Det är så hemskt sådant där!


Nu är det bara en timme kvar sedan får jag gå hem. Glädje. Humm.. jag är sugen på tunnbrödsmacka. Undrar just varför?


HDSL

Charlain Harris; Dying For Daylight

Woho! Ett spel som är basserat på Charlain Harris romaner om vampyrer i New Orleans ( eller ja, i de trakterna) Yes! Det bara måste spelas!
Billigt var det också.

Det är ett äventyrs, hitta dåldaföremål peka klicka... Ooh! Då vet jag vad jag kommer göra i kväll.

Läs mer här, köp spelet här.


Bild för Spelet Dying For daylight


On the road Again

Tjipp och välkommna till Hajk.
Idag ska vi tala om logier, och inte vilka logier som helst utan ONTOlogier ^^

:P

Nej, jag vet, inte kul, inte kuul.


Men så är det. Nu är jag äntligen på rätt spår igen. Jag jobbad epå bra med uppsatsen under hsten fram till November då jag fick ett heltidsvick på bibban och då rann det (som vanligt) ut i sanden. Men nu är jag på gång igen.
Dne måste ju bli klar nu innan Maj så att jag (äntligen!) kan gå upp med den.
Dne är i stort genomarbetad, men jag måste läsa igenom två-tre nya artikler vilka jag ska luta mig lit emot i min analys. De jag hade var för gamla nu och dessutom ha rjafg inte arbetat så bra med dem. Men nu ni.
Jaghar valt ut två nya som jag ska läsa igenom, analysera och redovisa i uppsatsen, sedan ska jag använda dem när jag skriver om analysen lite. Uppdaterar den lite. För många av Semantiska Webbens funktioner används mer eller mindre idag. RDF och Ontologier annvänds i viss utsträckning, och vissa sökmotorer som Google och Ask.com exprementerar med "direkta svar". Så, jag måste påvisa det i mian analys. Men annars så är jag klar ^^

Målet är att vara klar innan April, annars får jag inte köpa några plagg ur Kappahls Vintage Stories vårkollektion ^^ ><

HDSL!

THOR

Trailer till Marvels THOR.Säga vad man vill om de här, men jag tycker att det är roligt att se hur andra tolkar våran nordiska mytologi.
Jag tycke ratt det ska bli spännande att se :)

The Host

Ok, Nu tog jag mig i kragen och gav The Host, eller Genom dina ögon av Stephanie Meyer en chans. Jag gav ju ändå twilight en chans och tyckte att det var trevliga böcker.

Baksidestexten lyder
omslaget till Genom dina Ögon, The Host"Jorden har invaderats av en ras som tar över människornas sinnen medan de lämnar kroppen intakt och större delen av mänskligheten har dukat under. Men Melanie Stryder vägrar att tyna bort.

Vandraren, en av de invaderande Själarna som har tilldelats Melanies kropp, har hela tiden varit medveten om hur plågsamt det skulle vara att ta över en människas kropp: de överväldigande känslorna, de allt för tydliga minnena. Men det finns en svårighet som Vandraren inte har väntat sig att den tidigare ägaren av kroppen vägrar att ge sig av och överlämna kroppen till henne.
Melanie fyller Vandrarens sinne med bilder av Jared, mannen hon älskar och som hittills lyckats hålla sig gömd. Det är omöjligt för Vandraren att skilja på sina och Melanies känslor och snart åtrår hon en man hon aldrig mött. Hotet från de andra Själarna gör Vandraren och Melanie till ovilliga allierade och tillsammans ger de sig av för att finna mannen som de båda älskar."


Vad kan jag då säga om Genom dina ögon?
Idén om body snatchers är inte ny, inte heller att berätta från utomjordingarnas vinkel, men varje författare har rätt att lägga sin egen prägel på klassiska Sfience Fiction teman.

Jag tyckte bättre om den än vad jag tyckte om Twiligh-serien. 
Även om jag tycker att Meyer borde börja ge sina kvinnliga karaktärer lite mer ja eller snarare vara lite mindre självupplåtande, och ta bort deras självstympande drag. De överdrivet osjälviska dragen är lättare att acceptera på Wanda än på Bella eftersom hon kommer från en art där individen är mindre betydelsefull är gruppen vilket gör hennes val nästan logiska, från hennes p.o.v.

Boken är likt mycket SciFi mer om psykologi och filosofi än action, även om det inte sker några större eller djupare studier eller funderingar kring mänskligheten, den fira individen eller den objektiva kroppsuppfattningen. Vad jag menar är att det kunde blivit så mycket mer om ifall Wanda ifrågasatte mänskligheten och sin egen arts agerande mycket mer än vad hon gör i stället för att bara acceptera och försöka passa in.
Hela iden dessutom om två sinnen i samma kropp som älskar delvis en och samma men även två olika män, och två skilda män som älskar två skilda kvinnor i en och samma kropp hade kunnat bli mycket mer intressant och dramatisk om inte Wanda var en sådan...mes.
Melanie är inte mycket bättre hon, lite tjurigare och säkerligen med ett lite större mått

Men, även om en annan författare, mer ingången i genren, kanske hade angripit berättelsen lite annorlunda, och mycket väl skrivit en bättre bok kan jag inte låta bli att gilla Meyers berättelse. 
Jag tror nog att den hade kunnat bli sååå mycket bättre med lite mer jobb och framförallt fördjupande av de teman som Meryer själv erkänner att hon vill ta upp i boken (mänskligheten, vad är det som gör dig till en "människa?" och den egna kroppsuppfattning). Och kanske fördjupa och förklara Själarnas motiv lite bättre. Varför reser de runt i universum och lever i andras kroppar? Vad är deras motiv för att invadera och ta över arter och i vissa fall göra om dem och de flesta bara fortsätta att leva som dem fast utan våld? Och ändå se sig själva som goda?

Men det är lite som kritikern Keith Brooke skrev om boken i The Guardian:
"When it's good, the novel works well, -"-, but it is little more than a half-decent doorstep-sized chunk of light entertainment."

Ok, jag erkänner, jag gillar läktviktig underhållning, det har också sin behållning ska ni veta!

Bäst av allt: Ingen Edward!!!<3 Lycka! Bara det gör boken värd att läsa :P


Försmak på tonårslivet

I dag fick jag en liten försmak på hur det kan vara att vara en tonårsmamma.

Vi skulle i väg lite tidigare än vanligt. Lille C skulle vara på dagis vid 7.30. Själv klev jag upp kl 6 och började bröta i lägenheten, koka the, duscha, öppna dörren till lille Cs rum, tända... men han sov sött vidare.
Halv sju (för vi måste gå senast 7 om jag skulle hinna med) gick jag in till honom för att väcka honom Han mumlad enågot och somnade om. Jag tände lampan. Jag försökte väcka honom igen. Han sov vidare.
Jag plockade fram hans kläder.
Kvart i sju gick jag in och tog upp honom, ochc lillen började gråta och protesetera: "C vill lägga sig! C vill lägga sig!"
:(

Han ville sova mera.
Men efter en del skrik och påtvingade kläder och tandborstning lugnade han ner sig när han fick lov att, för ovanlighetens skull, ta med sig sin lillsnuttis till dagis.
Nu gäller det bara att se till att lillsnuttis kommer med lilla C hem från dagis också, annars blir det en sjul helvetisk helg. :)

Äventyr med BigFish

BigFish games och steam är just nu de två spel leverantörer som jag besöker mest när jag vill elelr behöver slåihjäl tid.
WHY you might think?
Jo, det är här som jag (lättast) hittar äventyrsspel. Och då menar jag den där klassiska peka-klicka, problem och pussle lösning, samla-på-sig-en-massa-onödigt-som-sedan-visar-sig-vara-jätte-viktigt-för-att-lösa-det-där-svåra-pusslet sorten.

På stema kan jag till exemple få tag på de (episka) klassiska LucasArt spelet som Monkey Island 1 och 2 (special editions) pluss den senaste Tales of Monkey Island. Det är bara så Legen (whait for it) Dariskt!
Dessutom är det här som man kan ladda ner Back To The Future spelet. Något som jags ka göra när jag f¨r ltie tid och pengar över ^^

BigFish däremot har flera stycker, ja massor, helt underbara peka klicka äventyr. De är enkelt gjorda, ingen allt för avancerad teknik, en del stillbilder, men dock så vackra (de flesta).
Det är enkla lösa mysterier, leta efter dolda föremål, lösa pussel osv. Jag älskar dem. Det är klart, som liga är bättre än andra, men ändå... det handlar ju bara om att slå ihjäl tid.

Nu senast seplade jag ett spel som hette Shadow Wolf Mysteries: Curse of the Full Moon (Collector's Edition) .
Det var riktigt roligt, men lite för kort och lite för enkelt och lite för kort. Jag spelade slut det på en kväll.
 Men jag spelade den valigta nivån och inte expert nivån. Så mycket gör det väl inte för svårighetsgraden i sådana spel men kanske tillräckligt. 

Bladn de bästa och svårare av spelen som BigFish levererar är Mystery Case Files-spelen.
Jag bara älskar dem! I all sin enekelhet och sin klurighet är de några av de roligaste och bästa spelen av det här slaget som jag har spelat.

Ni förstår, jag är inte så förtjust i springa omkring och skjuta-spel, eller spel där man slåss en massa, eller spel där allt är dystert och det är monster och läskigheter eller allmänt småhemskt.

Äventyr, klura, lösa, pussla, hitta dold föremål... och kan jag driva en intressant och välgjord historia frammåt och följa med på ett spännande äventyr under tiden utan att behöva döda en massa monster ja då blir jag jätteglad!


RSS 2.0