Nattens Begär

Nattens begär... vad i hela är det för en fjantig titel? Det var min första tanke när jag hittade boken i biblioteket när jag jobbade häromdagen.

Men, jag hade blivit tipsad om Dark-Hunter serien av Sherrilyn Kenyon från en pålitlig vän. Och även om den bok som jag höll i handen var på svenska och jag hade blivit tipsad att läsa dem i original så tänkte jag ändå ge den en chans, så jag visste lite närmare vad det var innan jag gav mig åstad och köpte någon.

Nattens begär ska vara, av vad jag kan luska ut, den första delen i en serie som kallas just Dark-Hunters serien.

omslag, pocket nattens begär

Jag orkar inte skriva själv vad boken handlar om, så här lyder i alla fall baksides texten:

"Amanda Devereaux har en helt galen familj. Hennes mor och syskon är häxor och medier, och hennes tvillingsyster är vampyrjägare. Det gör att Amanda längtar efter ett lugnt, normalt liv med en vanlig pojkvän. Men så råkar hon hamna mitt i en attack som är riktad mot hennes syster, och vaknar hon upp fastkedjad vid en blond, snygg främling, Kyrian av Thracia.
Det visar sig snart att han är allt annat än en vanlig kille. Han är en Svart jägare, en odödlig krigare som jagar och utplånar vampyrer och daimoner. En passionerad och förbjuden attraktion uppstår genast mellan de båda och de måste snabbt hitta ett sätt att frigöra sig från varandra. Annars kommer de båda två att dö.

Nattens begär är första delen i en serie om de Svarta jägarna. Sherrilyn Kenyon är ett internationellt namn och en pionjär inom sin genre vampyrromanen. Hennes böcker finns utgivna i över trettio länder och klättrar högt på bästsäljarlistorna."


Bla bla bla.. vampyrer bla bla förbjuden kärlek osv bla. Ok, you got it?

Dåså. Den här boken är klart mer än Romance än skräck. Men bra mycket mer skräck än tex Twilight. Dessutom är den faktiskt lite bättre skriven. Vi slipper "adonislik" och de uttröttande tråkiga beskrivningarna av hur vacker hjältinnans ögongodis är. Även om vi nu istället får stå ut med en mer ingående beskrivning av svällande muskler, maskulint vacker, ett utseende som varje kvinna skulle drägla över och smidig som en katt osv.

Över lag är denna bok mycket vuxnare än Twilight som det faller en lättast att jämföra med. Det är mycket mer sex och våld. Väldigt välbeskrivet sex och våld.
Men, i alla fall just denna bok, saknar den charmen och humorn som återfinns i Sookie-böckerna (True Blood) som även de är lätta att jämför med. Charlaine Harris ryggar inte heller hon för att beskriva sex och åtrå om än inte lika genomgående som Sherrilyn Kenyon men så är Sookie böckerna mer av drama/mysterie historier än Dark-Hunter serien.

Jag har personligen aldrig varit särskilt överförtjust i sexscener varken på film eller i text. Men, detta är ju trots allt drama/romance och i det ingår sex och gärna ingående beskrivet sex och åtrå. Och det beskriver hon bra, utan att det blir direkt fånig eller pinsamt. Det är snarare moget och blodfullt beskrivande av vuxen åtrå och känns inte alls inspirerad av tonårig sexuell frustration.

Jag tyckte om karaktärerna som trots att de led lite av Mary-Sue sjukdomen ändå klarade sig bra genom att ha personligheter och kemi.
Dessutom blev jag väldigt förtjust i Kenyons mytologi och den värld som hon byggt upp. Jag blev nyfiken på att läsa mer om dark-Hunters och deras värld.
Så... även om jag tycker bättre om Sookie-böckerna så kommer jag nog ge serien en chans, även om jag har svårt för att behöva läsa om hårdnande manslemmar och styvnande bröstvårtor. Jag har trots allt läst sämre.

Puss på er <3

omslag, pocket, night pleasures


Böckerna finns att köpa bland annat här och här. Sök på Sherrilyn Kenyon så får ni upp alla hennes böcker.

Badhuset

Vi var på badhuset härom dagen. Något som uppskattades mycket av lilla C. Han tjatar fortfarande om det och vill gå tillbaka. Men eftersom jag är grymt förkyld så tycker jag att vi måste vänta.

Det var i alla fall kul att han tyckte att det var så roligt. Så till nästa gång ska vi köpa armpuffar till honom så att han kan flyta

Lite pinsamt fick det dock bli när vi skulle duscha av oss innan hemgång. Jag lämnade (dumt nog) lille C ensam i duschen och gick bort tre meter för att hämta våra handdukar. Då stället han sig och riktar duschslangen ut i rummet och skvätter ner en mamma som står och duschar sitt barn. Hon svär till och blänger lite. Jag är snabbt tillbaka och tar duschen ifrån honom och tillrätta visar honom. Men egentligen var det mitt fel. Jag visste ju att han glatt ställde sig och riktade duschen ut i rummet, jag hade ju redan hindrat honom flera gånger för att han inte skulle blöta ner någon. Och sedan lämnar jag honom ändå ensam. Jaja.

Men det var några andra saker som jag lade märke till på badhuset.
1, det var många föräldrar som var då och som inte själva var ombytta till badkläder. Visst, om barnet till exempel ska på simskola så behöver väl inte mamma eller pappa vara ombytt, men det var flera föräldrar till barn som inte skulle på simskola som inte var ombytta heller, utan satt p en bänk och stirrade mer eller mindre oengagerat framför sig.

2, När jag och lille C skulle duscha av oss innan hemgång så var det inte en enda av mammorna som tog av sina barn badkläderna i duschen. De drog ut baddräkterna lite och duschade lite innanför, men de tog inte av dem det. Jag och lille C var de enda som (just vid det tillfället) tog av oss badkläderna.
Ok, lille C hade sin badrock att ha på sig när vi hämtade våra kläder i skåpet sedan, själv hade jag bara handduken virad omkring mig (till nästa gång ska jag nog ha införskaffat en badrock i frotté jag med).
Men det var så vi gjorde när jag var liten.
Är folk så himla pryda nu för tiden, eller hade de där människorna bara ovanligt brottom? Jag vet inte, men det kändes skumt att det var så.


Favad till en samling!

Jag har ett konto på deviantART.com
Det är evigheter sedan jag uppdaterade den senast :( har inte haft så mycket tid att rita på ett tag och...ja den tid jag har har jag lagt på annat...typ *host*farm/cityville*host*

Men jag loggar in med gämna mellanrum för att se om någon utav de tecknare som jag ehh.. deviant watchar har lagt ut något nytt.

Men döm av min förvåning i veckan då jag upptäkte att två andra har markerat en av mina bilder och lagt till sina samlingar.
Ja, man kan lägga till andras bilder till sina samlingar men det är alltid uppenbart att det är någon annans teckningar, samlingarna är ungefär som när de markerar en bild och lagt den till sina favoriter ja...

Men jag blev förvånad, särskilt då det var den ganska ofärdig skissen work study.
Båda som hade samlat på sig den hade lagt den till samlingar där de samlat just skisser på människor i olika ställningar. Och ja, som just studie är den ganska ok. Linjerna och formerna är bra, ryggen, höfterna och rumpan är fina, vilket var just vad jag tränade på. Men det är ändå en ganska så hafsig bild. men de såg väl vad de sökte i den.

Mebn jag blir ändå alltid liga glad och fövånad då någon uppmärksammar min konst. Särskuillt på ett ställa som deviantart där det finsn så många duktiga konstnärer.

Scream 4

Sanningen är den... att har man sett de gamla filmerna...var man med på den tiden ^^ så bara måste man se den fjärde filmen. Jag vet att jag kommer göra det. :)Battle: Los Angeles

World Invasion: Battle Los Angeles .De FÖRSTA bilderna från Breaking Dawn part 1-

De första officiella bilderna från the Twilight Saga Breaking Dawn part 1 Woho!!!

Hand och fjädrar, bild 1 från The Twilight saga Breaking Dawn Pt-1  
   Bilder från The Twiligh Saga: Breaking Dawb pt-1 Bella och Edward kelar


Japp, filmbolaget har släppt två oficiella bilder från Breaking Dawn pt-1. I alal fall den sista av de två har vad jag kan se lanserats som garanterat officiell (återfinns bla på filmens IMDB-sida) men den första bilden kan nog vara lika officiell den och återfinns på många Twilight bloggar.
Denna gången orkade jag itne hitta källan så... jag tog bilderna där jag hittade dem.

Ja, se där där kelas det och där flyger det fjädrar. Nog ser det officiellt ut för mig (som läsare av böckerna).

Lite roligt hur nyhetssidor (som typ AB) lanserar dessa bilder och skriker ut "OHH! NAKET! det blir SEX i nästa  *hihihihihi*" som någon hysterisk tonåring.

Jo då, jag är medveten om att det finns en hel mängd med människor där ute som inte har läst böckerna, men handen på hjärtat: Hur stor del av dessa kommer att se filmerna eller ens bryr sig om att det kan råka vara lite "heta scener" i nästa film? De flesta som är intresserade av twilight har redan läst Breaking Dawn.
Och för alla de som är intresserade men inte läst dem men har tillgång till W3 har det vara ganska oundvikligt att hört talas om vad som, händer i nästa film. Så inte heller för dem är det någon stor överväldigande nyhet.


Det kan vara det att jag som läsare av böckerna inte direkt har oroat mig för om det ska bli något naket eller sex i kommande film, för jag vet vad som händer, eller för att jag helt enkelt tycker att sexscener bara är tråkiga och är i vägen för filmers berättarflöde. Vem vet. Men jag vet att jag är oerhört ointresserad av att få se Robert Pattinson bita hål på en kudde så att fjädrarna ryker, Men lite kel är aldrig fel, och jag har befunnit mig i ganska så säker visshet om att det kommer jag allt att få se. 

Alltså:
Ja, jag tycker att det är spänande att de första bildenra har släppts
Nej, jag sitter inte och hoppar hysteriskt i stolen för att bilderna är bevis på att vi får se Bellas och Edwards stora natt tillsammans.

Gnatt

Dagens Ohälsa Orsakas av Gårdagens Synder

Ja, det var en trevlig kväll igår. Den blev inte riktigt som jag hade tänkt mig men klart trevlig.
Jag och Lisa satt och snackade diverese strunt i köket (allt från läskiga babianer till spännande nya filmer) och delade på två flaksor vin meddan våra respektive satt i vardagsrumme toch tittade på (skit)filmer på TV. ;)

Idag är jag trött, mycket trött. Ingen direkt huvudvärk eller illamående men det känns att jag syndade igår.
Jag drack bra med vatten så jag har sluppit det värsta men had ejag ätit ordentligt också så hade jag mått prima idag.

Men så där är det. ^^


Sonen är dock uttråkad, helst vill jag bara sova lite till... och inte läsa Phu och Trollonten en gång till!

Jag gråter...av lycka!

Jag gråter...av glädje!

Vilken lycka!

För ett tag sedan berättade jag om min titala förtvivlan när mitt USB-minne klappade ihop (här). Hur jag förlorat allt som jag någonsin skrivit sedan högstadiet. Mitt liv var slut, jag var på botten av förvivlans brunn.
Min smabo trodde att någon hade dörr när han ringde och hörd emin förtvivlan. Men det var värre: Jag hade förlorat Vargkrönikan, Arvingen som jag skrivit på i över fem år och Blodsband som jag var så nöjd med och mycket mycket mer. Mitt allt, mitt jag, mina barn!
(ok, det hade varit värre om något hände mëd lilla C, men det hade det ju inte gjort, eller hur.)

Men vet ni vad jag upptäckte idag när jag rensade en gammal låda full med diverse dator-skivor. En skiva, en enda skiva på vilken jag kände igen min egen knubbiga och sneda handstil "Texter + bilder" och mitt hjärta började slå fortare..kunde det vara så? Kunde det vara sant? Fanns det en minsta lilla shans att jag hade sparat mina texter på en skiva någon gång för ett-två år sedan?

Darrande stoppade jag in skivan i datorn och se, vilken uppenbarelse av ren glädje! Där fanns de; Skyddsängeln, Älvdimma, Halvblod, Marodörerna, Enhörningen, På andra sidan spegeln, Slutet!
Och änglarna grät tårar av renaste glädje för där fanns mina utdrag till Vargkrönikan: Arvingen! Angelas berättelse, den namnlösa novellen och... sådan glädje: Blodsband!

Blodsband och Älvdimma är jag nog lyckligast över att återfinna, Arvingen har jag ändå lyckas återställa ganska så väl, Angelas berättelse har jag ändå en ganska bra original för hand, men Blodsband hade jag ju blivit så nöjd med när jag renskrev den, mycket bättre än det handskrivna originalet!

Och alla skolarbeten som jag trodde var förlorade. De är även de återställda. Inte samma panik där för där hade jag ju precis dagen innan USB-stickan klappade ihop sparat ner mitt magister arbete på den stationära datorn...tock och lov, annars hade jag nog hoppat i ån den dagen.

Men se, nu är förtvivlan över, allt är återställt och friden råder åter i mitt hjärta, de förlorade berättelserna är återfunna!

Sådan glädje, sådan lycka!

Jag gråter...av lättnad.


Mimiko från Black Blood Brothers.  Bilden är snodd från

(Mimiko från Black Blood Brothers.  Bilden är snodd från  Sunny side up manga+anime blogg)

Snigel post

Att det går fortare att skeppa ett paket från US of A till Sverige än vad det gör att skicka ett paket från någon av de stora postorder firmorna någonstans i landet till Lerum upphör aldrig att fövåna mig.


Rooney Mara som Lisbeth Salander

Rooney Mara som Lisbeth Salander på omslaget till W magazine, Omslaget Februari 20011W magazine har lagt upp en slideshow med bilder på Rooney Mara som Lisbeth Salander. Bilderna och en artikel om filmen återfinns i tidningens februari upplaga.


Vad tycker vi då?
Ja, jag tillhör den lilla skaran människor i sverige som varken läst böckerna eller blivit särskillt frälst i filmerna. Jag har bara sett den första än så länge, har inte orkat med att se de två andra än, men jag får ävl ta och göra det innan de amerikanska kommer.

Men ja, jag tycker att hon ser cool ut, men på just den här bilden ovan ser hon liite för maskulin ut, men det är ju inga bilder från filmen utan bara för artikeln. Så, vem vet.


What is Love? Baby Don't hurt me....

Det finns musik, låtar som får dig att bete dig på ett särtskillt sätt. Låtar som du bar ainte kan låta bli att reagera på, du glömmer omvärden och hamnar bar ai ett litet vakum, du och den låten.

det kan vara llt från att inte kunna låta bli atts junga med till att försöka hindra isg själv från att börja utföra en fånig dans.

Det kan handla om en favoritlåt, eller helt enketl bara så att just den låen varit med i en situation, ett tvprogram elelr en film som på något sätt lämnat ett intryck på dig.

En sådan låt för mig är "What is love" med Haddaway, och den filmen som förstört...påverkat mig så starkt är "A Night at The Roxbury".
För, varje gång jag hör den låten kan jag inte, hur mycket jag än kämpar, låta bli att först nicka i tackt, digga för att sedan börja vicka lite småfånigt på höfterna och efter de tmåsta jag stoppa mig själv innan jag bryter ut i en fruktansvärt fånig dans... ja...ni som sett filmen vet vad jag talar om...
Är det filmens fel? Är det mitt fel? Eller är det bara en låt med en väldigt medryckande rytm?  Jag vet inte... men jag kan bara itne står helt still när jag hör den.

Listor

I går kväll skrev jag en lista på allt som måste göras idag, i veckan... så att jag inte glömmer något viktigt och blir sittande framför famville eller cityville :S

Jag har en tendens att göra det...glömma bort saker, jag kan vara lite... disträ ibland, därför är listor väldigt bra för mig.
Jag skriver alltid listor när jag försöker organisera mig själv.
Som när jag har mycklet att göra, eller ska ut och resa (så att jag får me dmig allt) när jag ska handla, vilka jag ska köpa julklappar till och vad o.s.v.Min lista på saker som måste göras


Ingen heder bland våldsmän

Nu kommer ett exempel på inlägg som jag borde skrivit när jag hade det färskt i huvudet och det var aktuellt i media men...

Dagarna efter nyårsafton kunde man läsa i tidningarna om att det (som vanligt) varit en hel del fylla (nähä!) och misshandel under nyårshelgen.
Ingen nytt under solen tyvärr. När folk festar så blir det också ofta även stölder, misshandel och våldtäkter.  Alla tre saker som jag personligen skulle kunna klara mig utan.

Men om nu inte det skulle vara nog, att gå och slå ner någon på gatan så ställer de sig och sparkar på dem, tills de spyr, svimmar eller dör.
 Jag vet inte vad det är som gör mig så mycket mera upprörd över att man sparkar på någons om ligger men jag blir sjukt upprörd över det.

Det finns vissa saker som jag inte förstår hos våldsverkare: Att gå på äldre, handikappade, barn och att sparka på någon som ligger. Våldtäkter ska vi inte ens prata om, det är så oerhört obegripligt, framförallt att det tydligen ska vara så svårt att sätta dit dem för "ord står ofta mot ord"... nu var det inte det vi skulle tala om, utan att sparka på folks om ligger.

Hur länge sedan var det nu som den där killen blev ihjälsparkad i Stockholm av några för honom okända individer som stod och hoppade på hans huvud?

Hur kan man bra? Du har redan slagit ner personen, han eller hon ligger livlös på marken eller i bästa fall krälar, helt oförmögen att försvara sig i den ställningen, och då ställer de sig och sparka på personen. Varför? Är de ute efter att skada så mycket som möjligt? Är de helt okunniga i de skador som de orsakar? Sparklar mot huvudet och magen? Knivslagsmål, jag vet inte är de bara dumma i huvudet är fullkomligt clawless?

Vad är det som gör dem sådanahär? Våldsamma filmer och TV-spel? Jag har alltid hävdat att sådant inte skapar våldsmän, men ibland undrar man.
För just det här med att sparka på någon som ligger, när jag växte upp (på typ 80-talet) så var det en ”oskriven regel” i alla filmer som jag såg: man sparkade inte på någons om låg ner, och de få tillfällen då denna regel bröts; Då var det av de onda, av skurkarna för att visa hur otroligt skuraktiga de var. Sparkar mot huvudet och sparkande mot liggande kroppar är vanigare idag.

Jag tror fortfarande att det måste vara något fel i huvudet på folk från början för att de ska bli ”inspirerade” av en våldsam film eller ett spel. Men det är ingen ursäkt för att gå och sparka ner någon.

Men är det då något genetiskt fel som blir allt vanligare? Är det samhället vi ska skylla på och den kalla attityden som sprids?  Och att de är påverkade av någon mer eller mindre laglig drog, men det är ingen ursäkt.


Jag blir så j*la upprörd över sådant. Det är hemskt!


Ta en paous

Paous...Paos, Paus... inte världens lättaste ord för en dyslektiker. Jag har en förmåga att lägga till en massa bokstäver som inte finns, förutom min ständiga särskrivning och omklastande av bokstäver, samtliga småfel som jag sällan eller aldrig själv upptäcker i det som jag själv skriver, dock ganska bra på att upptäkta det hos andra :P

(Words rätstavningsprogram har dock informerat mig att det stavas "paus" och inget annat)

Idag har jag 1 lämnat sonen på dagis, 2, damsugit, 3 sökt jobb.
Nu tar jag mig en liten välförtjänt paus innan jag ska hämta sonen igen :)
Och den pausen ägnar jag åt...bloggande? Vad är det med mig? Som om jag vore en Bloggare!

Jag borde sitta i min goa fåtölj (som jag önskar mig) och dricka en kopp te och läsa lite i min bok (just nu läser jag "kyrkogårdsboken", mycket trevlig, den läggs till listan på böcker som jag ska läsa för sonen när han blir större)

Kare fåtölj Mink svart (rockstar)    från handladesign.se   
(kare fåtölj, mink svart. från handladesign.se, jag vet inte hur bkeväm den är, men den är Cool)

Jag funderar lite på att starta en vid-sidan-av blogg där jag ska exprementera lite med design på bloggen. Jag vågar inte bråkar fö rmycket med källkoden till den här, så lite fritt spelrum skulle kunna passa bra inför att fixa till den här lite snyggare.
Den är lite i tråkigaste laget...

o.O

Nu är min paus över. Nu är det dags att göra sig klar för att hämta pöjken. Lovade att ta me dmig bröd så att vi kunde mata ankorna på vägen hem.

kram på er mina hjärnspöken, vilka ni än må vara,  <3

snar tänker jag lägga ut lite egenhändigt författade noveller och utdrag ur andra texter här.
Puss

Då var det 2011

Då var det 1a Januari år 2011. Ett nytt år med nya mål, nya förutsattser och nya äventyr. Vi får allt se hur det går, det ska bli bra spännande!

Mitt nyårslöfta är att bli mer ambitiös. Genom att bli mer ambitiös och ta tag i saker och ting i mitt liv så ska jag få färdigt allt som jag itne gjort färdigt än, gå ner några kilo till och skaffa mig ett riktigt jobb. Det enda som krävs är att jag blir lite mera ambitiös.


Nyårsafton var lugn och samlad.
Vi hade trerätters hemma i lugn och ro, med lite vin och bubbel.

Vi öppnade med en räkcocktail

Våra räkcoktails. Såsen var grymme god!

Räkor, sallad, avocado, citron och en ihoprörd sås.
Receptet till såsen (som var grymmegod) hittar man på matklubben.se
Det var grymmegott!

Sedan fortsatte vi med Jamie Olivers 5 Stjärniga kamben (sid 294-297 i Jamies Amerika)
+ coleslaw och tjocka pommes.
Till alla er tjöttisar (tjöttätare) kan jag varmt rekomendera de där kambenen, de är så ruskigt goda att man förlåter Jamie för att han envisas med att ha i apelcin i receptert.

Jamies 5 stjäriga revben i Calles tolkning.


Sedan avslutade vi med en hemmagjord Chokladmousse.
Den är mycket god den med. Men jag rekomenderar att man använder vanlig blockchoklad och inte någon annan sorst mörkchoklad. Moussen blir mycket slätare och finare då. Det är för mycket andra smaktillsattser och skräp i det i jämförelse.God fortsättning ^^

Happy New Jurassic Park

Nu har ett nytt år precis börjat och jag o min sambo + son har tagit en lugn hemmakväll (nyårs afton ärämdå årets mest överskattade kväll).
Jag uppäkte i min trötthet att tv 4 visade Jurassic Park i natt.

Jurassic Park, en av mina top fem filmer genom tiderna.

Jag kanske måste förklara för alla som är 10-20-25 år yngre än mig varför jag är så förälskad i denna snart 20 år gamla film (den är 19 år gammal...i år ;)

Jag var elva år, skulle fylla tolv, när Jurassic Park hade permiär. Året var 1993.
Detta var innan "Hackers" var ett alldagligt ord.
Dett var innan Samuel L. Jackson var känd!
Det var visserligen några veckor efter priemärdatum, men ändå.
Det var helg familjen, om fem personer, hade beslutat att gå på bio denna helg, efter ett visst tjatande övertalade jag samtliga att vi skulle gå och se just Jurassic Park.
Vi åkte in till Göteborg och beslutade att besöka biografen Palladium, den till för bara några år sedan största salongen i Götet. Detta var på den tiden som ytterst få förbeställde biljetter till bion, så vi fick stå i en biljettkö i onämnbart lång tid. Vi fick de sista fem biljetterna för den visningen.
Detta innebar att vi fick sitta på balkongen, på sidan av balkongen, ej direkt framför duken utan vid sidan av som sagt. Var och en i en ensam stol. Vi fick sitta och luta oss lite lätt över räcker för att se.

Så började filmen.

Detta var som tidigare nämnt 1993. CGI var något helt nytt, mer eller mindre okänt. Jag tror inte ens att det hette CGI på den tiden. Vi kallade det kort och gott "dator animertat".

Jurassic Park var en av de första filmer som använde sig av detta på större skala. Och framförallt i kombination med den gamla stop-motion tekniken. Det var detta som gjorde Jurassic Park unik för sin tid.
Dinosarierna, när vi såg dinosaurierna för första gången....det är obeskrivligt. Inte ens att uppleva Tolkiens Midgård går upp emot den känslan det var att se de där Dinosaurienra första gången (men nära på).

För att vara uppriktig var väl Tron (1982) en av de första filmerna att använda sig av CGI, men inte alls i samma kvalitét eller med samma genomslagskraft som Jurassic Park.
Fram till Avatar (2009) hade tekniken bakom specialeffekter inte kommit mycket längre än -93 och Jurassic. Och mycket av det beror på den väl sammanslutna kombinatinen av CGI och Stop-motin teknik.

Jag komnmer aldrg glömma känslan när T-Rexen kom...

Sedan ska vi inte glömma att Jurassic är och förblir en i sig välskriven och välspelad spänningsfilm. Det är, fö rmig, lika spännande idag som för 19 år sedan.  

Jag kan väl förstå att ni, 10-25 år yngre än mig inte alls förstå denna känsla och denna kärlek som jag har för Jurassic Park, men den är obeskrivlig. Jurassic Park är och förblir en av mina favoritfilmer! Det är något som vakren Jurassic Park 2 eller 3 kan ändra på, hur sunkiga de än är.


Vi har alla våra favoiriter, filmerna som vi såg vid en särskilt påverkbar ålder och som aldrig, aldrig kommer att lämna oss och vilka vi för tid och evighet kommer att minnas för just dne känslan som de gav oss försts gången som vi åg dem.

Jurassic Park är min sådana film... vilken är din?


Jurassic Park


Nästa film som påverkade mig med liknande styrka var The Matrix, men det tar vi en annan gång.

RSS 2.0