Extremister, idioter, galningar, mördare!

Det finns dårar överallt. Dårar och galningar.

Det spelar ingen roll vad de kallar sig eller till vilken ideologi de följer;  höger, vänster, religion de är alla samma skrot och korn och kan ta vbarandra i hand...ifall det inte nu var så att de har allt och alla lika passionerat.


Anders Bhering Breivi, den blonde från Norge, han kunde skakat hand med såväl Usama Bin Laden som Hitler och samtliga i Baader-Meinhof ligan. Om det nu inte var så att han menade sig hata dem alla. Men de är och var av samma slag.

Extremister kallar vi dem, dårar och idioter är vad de är och de kan komma från vilken riktning som helst, vilket land, vilken samhällsklass.

 

Dårar, idioter, missledda, vilsna, galningar... mördare. 


Förbannelse!

Sonen är trött och vill titta på en film, efter en del väljande plockar han fram Landet för Längesedan. En film han velat se tidigare men som jag inte sett på för jag inte hade tid att se den med honom just då, och jag anser att han inte får se nya filmer ensam, och filmer som innehåller ett sådant mått med ja...hemskheter får han inte se själv alls. Även om mammas reaktion säkert skulle komma att skrämma honom mer: gråta nästna hela tiden av ren kärlek till filmen:)
 Men nu hade jag tid. Vi stoppar in dne i DVDn och menyn dyker upp. På DVDomslaget står "språk: Engelska, Svenska, Norska" men väl inne på menyn finns bara "Engelska, Danska och Suomi".
Jag blir förbannad, dels för att jag är helt bomb på att jag tittat på filmen minst en gång sedan jag köpte den för flera år sedan och då såg jag den på svenska, dels för att det alltså handlar om fel skiva i fel DVDfodral. Och den här filmen har jag köpt över disk på en etablerad och välsorterad butik där den var iplastad och allt, alltså ett, kallar man det fabriksfel i så fall(?)

Jag blir så sur för jag älskar Landet för Längesedan själv och vill gärna dela upplevelsen med min son.
*suck* Nu får jag skaffa en ny skiva, eftersom vet var länge sedan jag köpte den och jag inte har kvar något kvittot så finns det ju ingenstans att klaga.

Jaja, så nu ska vi se Det Levande SLottet i stället, treåringen älskar den filmen. Lustigt nog. Själv har jag i så fall mer lust att se Spirited Away, men den är nog liiite för skum för honom än så länge.


Landet för Längesedan omslag


The Hobbit-Prodiction diary #3

Nu är det paus i arbet med The Hobbit, men Peter Jacksons arbete fortsätter. 

Han har på sin facebooksida lagt ut en tredje film om hur arbetet fortgår. Den finns även att beskåda på youtube.Ian McKelllen imponerare med att kunna namnen på samtliga tretton dvärgar, en bedrift som man undrar om det inte annars bara är JRR Tolkien med familj som annars skulle lyckas med.

Men ärligt talat: Gud vad jag längtar!

Monster High - Monsterdockan har kommit till sverige


                               Monster high logga

I våras hade Aftobnbladet en "upprörande" artikel om matells senaste (ja, då var det redan mer än ett halvår sedan lanseringen i USA) docka. Monster High. Barbies Onda Kusin kallde de dessa små dockor och hänvisade till att de var hypersmala, stora huvuden, stora ögonm, stora läppar och att en av dockorna (som är varulv) hade i sin "beskrivning" att hon ständigt rakade benen "men det är lågt pris att betala för att vara så skrämmande vacker. "

Jag har haft ögonen på dessa dockor sedan jag stötte på dem i höstas på youtube där de har en egen kanal där det visas små korta avsnitt i en online serie. Och det finns en monsterhigh.com där den mesta informationen om de små tonårsflickornas liv och skola finns att hitta inklusive spel och klubbmedlemskap.

Tanken är att dessa flickor, och även några pojkar, är barn till känd aklassiska filmmonster. Vi har Clawdeen Wolf som är dotter till Wolfman/varulven. Draculara som är dotter till just Dracula. Frankie Stein barn till... jag vet inte om det är Frankensteins monster eller om hon kallar Dr Frankenstein för pappa, men hon är likt monstret ihopsydd och behöver laddas upp med elektrisitet ibland. Sedan har vi Lagoona Blue, Cleo De Nile och Ghoulia Yelps döttrar till som följer Monstret i svart alagunen, Mumien och ja Zombies.

gruppbild Monster High

Jag tycker att deras smalhet till trots är en rolig avvikelse från bratz och alla andra av dessa nya tonårs- och modedockor som de kallas.


Och nu har de alltså kommit till sverige. Jag hittade dem i en leksaksaffär i går, efter att ha gått och väntat så länge på dem blev jag överförtjust och blev stående framför hyllan länge länge medan jag studerade dem.

Och ja, de är extremt smala och finlemmade. Men detaljerna! Underbara smådetaljer som gör att jag bara älskar dem!
Clawdeen Wolf har klor, ja långa naglar kan vi också kalla dem, men hon är dotter till varulven och därmed är det klor. Fina små klor.
Och Lagoona, hon som är ett havsmonster hon har simhud mellan fingrarna, vacker genomskinlig ljustorkosa simhud!

Det finns även en hel del humor backom dem, som att Ghoulia bara talar "Zombie" villket innebär en serie olika stön och mummel.

Min sambo kommer anse att jag är galen och slösaktig men jag bara vill ha dessa dockor! Hela serien av dem. Men jag tror att Ghoulia är min favorit :D


Spel och Övrigt

Jag HATAR västtrafik! I går åkte jag till Partille, jag stämplade på...helt utan problem, men tror ni inte fasen att när jag skulle kliva av så fungerade inte maskinerna! Så jag kunde inte stämpla ut och nu dras alltså en hel resa in till stan från mitt kort, fastän jag klev av i Partille.
Maskinerna fungerade fortfarande inte när jag skulle åka hem så jag slapp i alla fall betala hemresan.

Men det var itne dett ajg skulle tala om, det var om spelaffären Game, när jag kom till Allum var den butiken stängd och det hölls på med en massa ombyggantion. Jag vet int eom butiken har upphört i Allum eller om de bara bygger om. Jag hoppas verkligen inte att de har slagit igen för jag gillar Game butiken.
Den är välsorterad, lättöverskådlig, billig och personalen är alltid trevlig. Aldrig att de ger skumma blickar för att man råkar vara en snart 30 tjej (kvinna) med ett litet barn som är där och tittar, letar och frågar.

Slår Game igen i Allum så finns det bara den andra butiken. Jag vet inte ens vad den heter för jag går sällan eller aldrig in i den. Den är stökig, svåröverskådlig, jag har svårt att hitta spel där inne och den är dyr. Dessutom känner man sig lite uttittad. Inte alltid av personalen, de är för set mesta ganska trevliga, men klietellen. Men man kan få wierda blickar från personalen också, om man har otur.

 Kanske inte mycket dyrare än Game, inte igentligen, men ta bara Diablo 2 som exempel. På Game kostar detta snart elva år gammalt PC spel. På den andra butiken kostade detta spel igår 149 kr. På Game kostade det bara 99 och på deras online buktik 98 (utan frakt). De kan ursäktas med att spelet stod på en hylla "2 för 199" men ja..ändå. Om man nu bara vill ha Diablo då?

RSS 2.0