Hairdo of tooday :)

Eller: Dagens frilla!
Jag kallar den Kinapinnar i Hårknut.

ätpinnar i hårknut =)

Slängde till den på morgonen -jag byter säkert innan jag åker till mor och far- eftersom jag inte hittade mitt hårspänne (Det gör jag aldrig numera).

Hårnåls instruktioner

Jag har rätt mycket hår, tjockt och medellångt. Jag borde använda det till att göra fina frisyrer mer, eller snarare lära mig att göra fina frisyrer. Snabba, snygga och enkla som här:


En mycket enkel och bra instruktionsvideo.
Men antingen är det fel på mitt hår eller så har jag fle sorts hårnålar för jag kan inte göra sådär med bara en enda nål.
Jag behöver minst tre-fyra och en massa hårspray för att det ska hålla.

Eller så gör jag helt enekelt fel ^^ 

Min Nördighet vet inga gränser!

Nej, det gör den inte. Under de senaste månaderna ha rjag utökat min samling av nördiga smycken. Då menar jag fina smycken som är replikationer av smycken från filmer och böcker eller TV-serier som jag gillar.

Mina senaste dyrgripar är:

Mockingjay Pin från the Hunger Games
The Hunger Games Mockingjay Pin, Authentic Prop Replica Jewelry, By NECA
Fin va?^^

Och Bella'a Hair comb från Breaking Dawn

Bella's Haircomb, authentic Prop Replica Jewelry. By NECA


Båda är införskaffade från amazon.co.uk till helt ok priser och jag ör nöjd med mina inköp. Fastän de inte är lika fina som Arwens halsband eller min Lorien löv :)


It's the... GRUDGE!

Nytvättat hår = The Grundge


Så här ser jag ut, i nytvättat hår.
:)

The Grudge är f.ö. den läskigaste filmen som jag någonsin sett. Den är så läskig att jag inte kan med att se den igen. För det första för att jag helt enkelt inte vill utsätta mig för dess läskighet igen och dels för risken att jag kanske inte kommer tycka att den är lika läskig längre, och det vore tråkigt.
(Tvåan och trean i serien suger)
Jag har dock inte sett det Japanska originalet, och det vet jag inte om jag skulle palla heller.

Puss

Vardagliga ting.

Ibland behöver man av egen maskin komma på sådana där självklara saker. Som enkla nöjen. Att det inte behövs stora utflykter för att underhålla barnen, man behöver inte åkta till en djurpark varje dag, eller ens ta sig ända till den stora lekplatsen -med piknick och allt- för att det ska vara värt att gå ut. Det räcker att bara gå ut, att röra lite på sig. Gå till den närmare, mindre -och i mina ögon lite tråkigare- lekplatsen för att pojken ska vara nöjd. Han leker ändå glatt.

Men mycket har med vädret att göra, att i alla fall jag ska orka med att gå ut och göra i princip ingenting. Det har varit kallt och slaskigt och blåsigt och blött. Då vill inte jag gå ut.
Men som igår, det hade slutat regna och det var lite klarare -inte helt klart för det var fortfarande mulet- men inget regn och det blåste inte och det var inte kallt, inte riktigt varmt heller men inte kallt. Det var underbart.
Jag älskar att vara ute efter ett vår/sommarregn när luften är fräsch och klar och temperaturen ljummen. Det är det är det bästa vädret, efter ett regn och då det inte är kallt men inte sådär jättevarmt heller så att det blir kvavt. Det är friskt, livfullt. Jag älskar det.


The Legend of Korra

För ett par år sedan upptäckte jag-och fastnade för- en animerad tv-serie från Nickelodeon. Denna serie hette Avatar: The Last Airbender, den var tre säsonger om 20 avsnitt vardera (säsong tre bestod av 21 avsnitt). Jag fastande för den på grund utav historien, karaktärer, sin fantasirikedom, humorn och den fungerande mytologin och värld som skapats för serien. Den var helt enkelt grym!

I vår har Nickelodeon börjat visa en uppföljare, The Legend of Korra.
Det har gått ca sjuttio år sedan den första serien. Aang och hans vänner har hunnit bli vuxna, fått barn, blivit legender, gamla och många av dem där ibland Aang har dött. I och med att Aang gått hädan har Avatar cykeln gått vidare. Den nya Avataren föds som en flicka, Korra, i den södra vattenstammen.
När serien börjar är Korra sjutton år. Hon har hunnit bemästra Vatten, Jord och Eld men ännu inte hunnit med Luft.
Hon reser till den nya huvudstaden Republic City (grundad av Aang och Zuko) för att lära sig Vindbändning av mäster Tenzin, Aangs son.
Hon har poblem med att lära sig luft då detta element är det som är mest olikt hennes personlighet och natur, (som ni minns hade Aang svårt för jord).
I Republic City träffar hon bland annat de föräldralösa bröderna Mako och Bolin och ansluter sig till deras Pro-bending lag. Pro-denging är en sport som går ut på två lag om tre deltagare (en vatten- en jord och en eldbändare) som ska försöka slå ut det andra lagat från banan.

Men där finns och den maskerade Amon, ledare för en grupp som kallar sig euqalisterna en anti-bendar grupp som har som mål att stoppa bändandet för alltid. Detta genom chi-blokering. Amon kan den metod som kan blockera en persons förmåga att bända för alltid. Den metod som Aang använde på Eldfursten Ozai.

Jag har nu set de fem hittills visade avsnitten och måste säga att serien är bra, en värdig arvtagare till Avatar: The Last Airbender.
Jag hade lite hellre velat veta mer om Aang, Sooka, Ktara och Zuko mfl, men deras barn och barnbarn är ok. Man får ju möta Ktara och jag har vissa förhoppningar om att Zuko fortfarande lever och jag hoppas på Aang i ande-form och att man kan få se de andra i tillbakablickar. Men de nya karaktärerna bär historien vidare och hela serien har potens att bli bra.
Den är inre riktigt likadan som the last Airbender vilket i och för sig är bra, ett de försöker göra en helt ny serie och inte en precis likadan. Storyn, fantasin och karaktärerna gör det hela lovande och vi får se varåt det bär.

Det finns många mysterier som ska bli intressanta att få se lösas, inte bara vem den mystiska Amon är (jag har mina misstankar) det ska också bli intressant vad som kan avslöjas om våra originalhjältars öden (jag kan tänka mig att det kommer avslöjas litegrann) fler av deras barn och ja vilka är egentligen Makos och Bolins föräldrar (och eventuella far/mor föräldrar)?

Jag kommer lätt att fortsätta hålla utkik efter fler avsnitt.
Serien är planerad att innehålla 26 avsnitt uppdelade på två säsonger.


Blogg Facebook

Om jag bloggade ens hälften så ofta som jag uppdaterade min status på Facebook så hade det här varit en aktiv blogg.
:)
En orsak till detta är att det är så lätt att facebooka från mobilen. Jag kan däremot inte skriva några blogginlägg från min mobil, inte vad jag vet i dagsläget i alla fall. 

För jag skriver en del ganska långa inlägg på min status på facebook (du kommer höra mig/se mig skriva "fejan" ungefär lika ofta som det kommer hända att jag säger/skriver "mello") en hel del utav dem skulle jag rent utav nästan kunna kopiera rakt av och lägga ut här precis som de är. Så det kommer säkert hända lite oftare från och med nu.

Tjingeling.

Bloggar igen

Jag sitter här och väntar på att min nedladdning av Game Of Thrones och The Legend of Korra ska bli klara och kommer på att...det var EVIGHETER sedan jag bloggade. Något som jag egentligen borde göra dagligen, eller åtminstone lite oftare. Inte för att jag har ett extremt intressant liv utan för att jag funderar en hel del och borde försöka få utlopp för mina funderingar och tankar på något sätt, antingen här eller i en dagbok (inte ens det skriver jag särskilt ofta).

Jag har beslutat mig för att starta en blogg där jag publicerar och skriver om det som jag skriver. Brottstycken av noveller, romaner och fanfictions. Kanske lite bilder också. Något för att sparka igång mitt skrivande och inspiration igen.

Den här bloggens om ni läser i nu kommer att bli en kombinerad personlig, recensioner av böcker/film och upplägg av kuliga saker som jag hittar på nätet, jag kommer säkert också länka till min andra blogg när jag väl kommer igång med den och skriver där. :)

Sedan måste jag ju sätta mig och göra en snygg design på dem. Hur nu det ska gå till.

Så, nu var Legend of Korra färdigladdad.
Vi hörs. nångång.


RSS 2.0