Halvblod

 
Igår, på väg hem från jobbet, började jag läsa en bok som legat och dammat på min hylla. Jag kände att den legat där tillräckligt länge och det var dags att sänka tänderna i den.  
 
Så, med huvudet tungt av förkylnings dimmor gav jag mig i kast med Sofie Trinh Johanssons Halvblod.
 
 
http://sofietrinhjohansson.se/
 
Jag har bara läst ett och ett halvt kapitel och försöker låta bli att vara för dömande. Storyn verkar lockande och den förtjänar en chans.
Hon skriver väl och målande och vi får se vart den tar vägen. Jag vill gärna veta.
hitills kan jag säga att hon skriver rätt självklart, jag menar att hon känner sina figurer och älskar dem. Jag får en känsla av att hon när hon beskriver sin huvudkaraktärs inställning till sitt skrivande och sina karaktärer beskriver hon sig själv.
 
så. nu ska jag läsa vidare. Det bästa med att vara sjuk=hinna ikapp med sitt läsande :)
 
 

Sjuk

Jag är hemma från jobbet idag. Jag har en förödande förkylning som rider min kropp.
Huvudet är tungt, näsan täppt och benen orkar inte bära. Det känns som jag ska svimma eller spy när som helst.

Jag låg i sängen till kl elva idag, sedan insåg jag att jag måste äta något. Jag fick i mig min favvo macka (bröd, sallad, fårost, flytande honung och bacon), sedan tittade jag på Lilla huset på prärien på TV4Guld.
 
Jag begriper inte hur jag kan bli så engagerad och upprörd över den där sentimentala serien om ett USA som aldrig existerat. Då män var män, kvinnor var kvinnor, rätt var rätt och fel var fel. Alla var ärliga och uppriktiga (i stort sätt) och de ondaste man kunde göra var att snacka lite skit eller vara otrevlig. Pappa Ingals hade alltid rätt. Och det räckte med en tillrättavisning och ett litet moraliskt tal så blev allt bra igen.
Men nu svamlar jag.

Jag undrar om det är influensa jag har.
Ishlo pishlo!
Nu ska jag lägga mig ner på soffan och se om jag orkar läsa lite, kanske, hoppas.

tandläkarbesök

Jag har just varit hos tandläkaren. Resultatet blev: Inga hål, några förmaningar (ät inte godis) och en "plupp" nere i halsen. Tandläkaren rekommenderde att jag bokade tid hos en läkare för att titta på den.
Inget konstigt alls.

RSS 2.0