Linda och Alicia Saknade

Vad har hänt i världen? Är det någon ny trend som jag har missat? Är det årets hitt? Är det nya modet?
Vad tror ni?

Anmälningarna om egenmäktigan av sina egna barn har ökat från 750 st år 1997 till 12389 år 2007.
Det betyder att antalet föräldrar som kidnappar sina egna barn har ökat med 11639st på tio år. Och vad är det för människor som gör så? Vad är det för en man eller kvinna som blir så desperat att han/hon gömmer sina egna barn och varför?

Är det för att den andra föräldern är en ond människa som våldför sig på barnet eller misshandlar det? Är det så att den kidnappande föräldern blivit så desperat eftersom hon/han inte får hjälp eller stöd från samhället för att skydda sitt barn från denna våldsverkare?
Visst förekommer det, men av vad man läser i tidningar så är det nog vanligare att föräldern kidnappar sina barn av mycket mer själviska orsaker än så. Vanligtvis handlar det om en person som inte klarar av att de måste dela eller helt överge vårdnaden av sitt barn till den andre föräldern. Person som genom att kidnappa barnen med vett och vilja hindrar den andra föräldern att träffa barnet.

En desperat människa som antagligen tror att vad de gör är för det bästa men att kidnappa sitt barn och hålla det gömt, hindra det från att träffa sin mamma eller pappa kan inte vara bra för ett barn.

Vet ni vad det fina i kråksången är? Jo att föräldern som kidnappar barnet kan få vårdnaden. Jo visst, enligt en ny lag som införts så kan mamman eller pappan ifall de håller sig undan tillräckligt länge få hela vårdnaden om barnet, eftersom de har haft det längst.
Det kallas "kontinuitetsprincipen" (fint ord va?) och innebär att man ser till att barnets behov av kontinuitet och stabilitet sätt i fokus. Men vilken kontinuitet och stabilitet kan en förälder som hållit sig gömd tänkas ha gett sitt barn?
Talas det inte mycket om hur illa barn till invandrar föräldrar vilka håller sig gömda eftersom de är hotade med avvisning mår? Skulle ett barn med en infödd förälder som gömmer sig från lagen må särskilt mycket bättre?

Nej, en förälder som kidnappar sitt barn ska inte belönas.
Visst kan det som i alla fall finnas "förmildrande omständigheter", ex att den andra föräldern misshandlar eller på annat sätt skadar barnet. Men då finns det annan hjälp att få innan man blir så desperat att man gömmer sitt eget barn.

Vare sig ni håller med om att det är fel eller rätt att utföra barnarov på sin egen avkomma så vill jag att ni skänker några tankat till Linda och hennes pappa Pär eller Alicia och hennes mamma Maria. Båda föräldrar vilkas barn blivit bortförda av den andre föräldern enbart för att denne inte vill att deras före detta partner ska ha vårdnaden.

Jag hoppas att dessa barn hittas snart och att de kan återförenas med sina föräldrar som väntar på dem här i Sverige. Och att de föräldrar som fört bort dem får ett lovligt straff för att de orsakat sina egna barn den stress och press som att hållas gömda och hemliga från omvärlden utsätter dem för.

http://www.pappaliv.se/index.php?topic=2872.0

http://www.expressen.se/nyheter/1.1095887/hoppas-nagon-kan-beratta-var-alicia-ar

http://www.expressen.se/nyheter/1.1095884/linda-5-sparlost-borta

http://www.expressen.se/nyheter/1.1095891/barnarov-har-aldrig-nagra-lyckliga-slut


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0