Bambu

Vet ni vad alla barnkläder borde vara gjorda i för material? Bambufibrer. Alla bankläder, framförallt 0-1 år borde vara gjorda av bambufibrer. Varför?
Förutom de uppenbara fördelarna med att detta tydligen ska vara ett mer miljövänligt alternativ så är tyget mjukt, smidigt och framförallt: Elastiskt. Jag fick en body i bambu till min äldsta son. Den är storlek 60. Han kunde ha den upp till att han nästan hade storlek 74-80 i andra kläder.

Jag skulle kunna skriva lite mer fakta om bambu och kläder av bambufibrer men istället för att låta det här blogginlägget låta som en dålig redovismningsuppgift från grundskolan tänker jag låta er läsa mera om det själva här, här, här, och på wikipedia


              http://menswear.se/blogg/8_frdelar_med_strumpor_gjorda_av_bambufibrer?PHPSESSID=3e966ef213ebd57722b5e00130043bdd


Några butiker som säljer kläder i bambu och ekologisk bommul:

makila clothing   Bambukläder 

Ekologiska T-shirt.se   Greentex.se 

Petit-barnkläder.se    lollopar

BambooIsGreen


Michelle Phan

För er som inte vet vem Michelle Pahn är kan jag ta och berätta att är in intresserade av estetik, kreativitet, makeup mode och skönhet så har ni missat något om ni inte vet vem Michelle är.

Michelle är amerikansk - vietnamesisk ung kvinna som efter studier vid Ringling College of Art and Design och Massachusetts College of Art and Design har gått vidare och blivit en ”makup-guru”.

Hon började lägga upp tutorial-videor på Youtube under 2006 och enligt wikipedia har vid februari 2012 över 530 visningar av hennes videor gjorts och hon följs av över 1,800,000 premenuranter.

Hennes framgångar på youtube har uppmärksammats av media och modebloggare över hela världen och är signad av Lancôme.

(allt detta finns at tläsa på Wikipedia)

Jag gillar henne för att hon gör enkla, tydliga och roliga videor med en mängd olika stilar och svårighetsgrader. Allt från ”naturliga” looks till mer exotiska eller om du föredrar ”teatrala” stilar.
Hon får det att se enkelt och roligt ut och sist men inte minst har hon fått mig att inse att makeup är roligt, kreativt och inte alls bara för ytliga bimbos. Vilket tyvärr tidigare har varit min fördom om makeup och de som är intresserade av detta.
bild tagen från Michelle phans blogg http://www.michellephan.com/


Michelle Phans blogg.
Michelles youtube.


Egentligen borde jag lägga mig på soffan...

Egentligen borde jag lägga mig på soffan med en bok. Ja egentligen borde jag göra det, vila lite, ta en lur innan lilla M vaknar. Men så finns det en massa annat som jag borde göra. Torka av diskbänken, diska, gå ut med soporna… Men istället så sitter jag här. Jag gör inte ens något kreativt som skriver på någon av mina historier eller på in uppsats, jag sitter här o glor. Surfar runt lite. Kollar in lite grejer. Letar upp Michelle Phans blogg, fixar med mitt google konto.

Jag funderar på att starta en ny blogg, en blogg som bara ska handla om mitt skrivande, min kreativa sida. Men då måste jag komma igång med min kreativa sida. Och vad blir det kvar av den här? Tänkte i så fall antingen göra den här till en personlig blogg, eller bara en blogg som handlar om kuligheter = böcker, filmer, tv-serier och spel.

För det blir väl lite rörigt att ha allt det där, min kreativa sida, min personliga och de böcker, filmer och spel som jag kan tänkas vilja berätta om. Eller blir det en för rörig blogg? För spretigt liksom?


RSS 2.0