Att nörda

Ibland är jag bara så nörd så det skvätter om det.

 

Ta bara i fjol när jag lade nästan 1000 kr på nördiga köp som

Tiffany Achings hästhalsband och spelcial edition av Tales of The Beatle Bard.Nu håller jag på att nörda ner mig igen. Men som tur är så har jag lite av en spärr denna gången.

bellas armband, version Twilightteez  $79Som ni kanske vet så håller jag på att läsa Twilight böckerna. Jag surfade på nätet och hittade Bellas armband från bok tre. Som den nördiga samlare som jag är blev jag genast intresserad, till jag insåg att den kostade $79 det är närmare 650 svenska kronor om inte mer. Och jag tänkte att, nej, det är den inte värd, inte för mig som bara tycker att böckerna är ganska trevliga. Det må vara silver men så himla grant var det inte. Det är nog dessutom inte omöjligt att plocka i hop grejer och göra ett sådant själv med hjälp av bland annat pandurohobby om man nu så vill.
Men för er som tycker att det är rimligt så finns i alla fall den här versionen av armbandet på TwilightTeez.com, och de skeppar till bland annat sverige.

Mer intresserad är jag dock av Merlotte's bar and grill T-shirten, från tv-serien True Blood, som finns att köpa på HBOs hemsida. Dock skeppar de inte till Europa (de jävlarna!) så det blir ingen sådan för mig tyvärr. Sorg och bedrövelse.

Arwen Evenstar pendant 

 Alice Cullens choker
Dock har jag lagt nästan 350 kr på Arwnes halsband och spanar dessutom in Alice Cullens choker halsband. Det är ju i varje fall ganska snyggt och 250kr är mer överkomligt pris, än 650kr, tycker jag.


Total skräck!

Charlie föll ner från våran säng idag. Han satt upp i sängen och jag vände mig bara om för att hämta en tröja ur garderoben när jag hörde ett *dush* bakom mig och ett skrik.

Han hade nog lutat sig fram för att försöka ta draperierna som hänger runt våran säng och bara lutat sig lit för långt, och jag hade satt honom bara lite för lång ut på sägen. Inte på kanten en bra it in, men inte tillräckligt långt in.

Jag slet genas upp honom från golvet och försökte trösta honom. Han skrek och skrek och skrek och jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Jag ringde till BVC och fick genast komma in med honom.


Men efter att den värsta skräcken hade lagt sig hos Charlie så var han glad, skrattade, lekte och rörde både armar och ben, satt rakt och stod med stöd (som alltid). Han var uppmärksam och nyfiken som han brukar.

Vår BVC sköterska kollade honom och kontrollerade att han kunde koncentrera sig på saker som vanligt. Så han tycks inte ha fått några men, ingen hjärnskakning, inga brutna ben. Han sover i sin säng nu, men jag är fortfarande lite uppstressad.

Det var så himla hemskt! Och jag kände mig som en så dålig mamma (det gör jag fortfarande lite). Men BVC-sköterskan försäkrade mig om att dettas händer så gott som alla barn och föräldrar förr eller senare, och att det kunde ha varit mycket värre; stengolv, högre fall eller fallit annorlunda.


Det känns fortfarande gräsligt, men Charlie verkar må bra och det är huvudsaken. Men jag kommer att fortsätta att ha uppsikt på honom. Under tiden får jag trösta mig med att det gick bra och att det kunde ha varit mycket värre.


Pride and Prejudice and ZOMBIES


hihi

bokomsalg
Jag har inte läst Stolhet och Fördom av den gode Jane Austen (men jag har sett en filmatissering en gång).
Dock tillhör den de "tidlösa klassikerna" som man borde läsa. Jag kan tänka mig att jag skulle kunna uppksatta den. Men kanske skippar jag originalet och hoppar på denna... uppdatering(?) av Miss Austens klassiska verk.

bokomslag
Pride and Prejudice and Zombies. Författaren Seth Grahame-Smith har lagt till en liten tutch av människoätande zombies i dne klassiska romanen och vår hjältinna den självständiga Elizabeth Bennet får inte bara dueliera i riplikskifte med Mr Darcy utan även kämpa mot blodtärstiga zombies.
Allt enligt förlaget "the original text of Jane Austen's beloved novel with all-new scenes of bone crunching zombie action".

Humor eller total våldtäckt på en klassiker? Döm själva.
Boken släpps i Maj, och kan förhandsbokas på sfbokhandeln

New Moon / När jag hör din röst

Vem är det som hittar på de här titelöversättningarna? Ok, de fungerar ju, men ör rätt lama i jämförelse med originaltitlarna.


Ok, så nästan ett halvår sedan jag läste Twilight så fick jag för mig att läsa New Moon. Och jag måste säga, jag vet inte vad som får mig att läsa de här böckerna, egentligen? Hade jag varit så där 13-14 år hade jag nog älskat dessa böcker och sedan när jag var i den åldern som jag nu är kanske läst om dem av sentimentala skäl, men nu? JA, jag vet inte.

De är lättlästa och ganska trevliga. Även om Bella är lamaste karaktären ewer och Edward...ja jag vet inte vart jag ska börja, jag fattar inte hur alla kan tycka att han är så romantisk, så underbar och... ja bara SÅ allt. Jag fattar inte vad varken Bella eller vad alla fangirls ser i honom. Han glittrar ju för tusiken! Glittrar! En vampyr som glittrar, vem kan ta det på allvar?


Ja.

New Moon då.

Omslaget till boken När jag hör din röst


Jag tyckte mycket bättre om den boken än om Twilight. Möjligtvis för att jag både slapp Edward större delen av boken och genom det även slapp höra hur snygg han var i var och varannan mening. Och dessutom fanns det varulvar här. Varulvar. Jag tycker mycket bättre om varulvar än vampyrer allmänt. Ett plus till Stephanie Meyer att hennes varulvar dessutom förvandlades till stora vargar och inte någon skum halvvarelse i Hollywood stil.

Bella lider i bästa Den Unge Werther stil, men obegripligt nog så är hon aldrig arg på Edward och tar honom tillbaka utan att blinka, han får inte ens en örfil eller en utskällning. Hon är en sådan himla dörrmatta!

Jacob och hans varulvsvänner gör boken genom lidlig, även om jag inte kan med att han är så såld på Bella, i egenskap av att vara en av de få karaktärer som nästan har en personlighet är han för bra för henne.


Den var bättre än den första boken, och jag gillar ändå hennes (Stephanies) berättar röst. En god avslappning. Men ingen skräck om det var det som man var ute efter.


Ska vi se om det kanske lyfter lite mer i nästa bok, men...jag tvivlar.


Twilight - The Movie

I går kväll såg jag så filmatiseringen av Twilight. Och gud vad SEG den var! Ok, boken var bra händelselös och seg den med, men Meyers (som f.ö har en Cameoroll i filmen) hade ett språk och en stil som ände gjorde boken till en ganska harmlös och trevlig läsestund. Men filmen! Oh, My, GOD vad tråkig den var.

Även om jag inte hade förväntat mig särskilt mycket av filmen blev jag ändå väldigt besviken på den. Jag hade ändå väntat mig att de skulle ha hottat upp den lite. Gjort mer av den andra gruppen av vampyrer och gjort mer av James jakt på Bella.  Men inte då!


Vi kan inte skylla allt på skådespelarna eller regissören. Jag tyckte att skådespelarna gjorde ett rätt bra jobb. Scenen när Edward visar sin avsky över vad han är, är en av de bättre scenerna i filmen detta tackvare Robert Pattinson. Han verkar ha tänkt igenom hur det är Edward känner inför sig själv och han visar det bra.


Jag tycker att det är manuset som inte bearbetat romanen på något bra sätt. Hade jag gjort denna film så hade jag satt mycket mer krut på Bellas och Edwards förhållande, mycket mer krut på faran i det, att han är en Vampyr, ett rovdjur som hungrar efter hennes blod och hur mycket han måste kämpa mot det. Mer tyng på den andra gruppen vampyrer som trotts allt representerar vampyrernas andra sida, den grymma och farliga.

Mer på Bellas forskande som leder henne fram till insikten att Cullens är vampyrer, mer hintar om det. Som det är nu i filmen så förstår jag inte ens hur hon kommer på iden. Som det är nu verkar filmen inte veta vad den är. Är det en romantisk film? Är det en skräckfilm? Är det en fantasy, en thriller?


Till filmens fördel så kan vi ju säga att har de fått in mycket av romanen, men jag tror nog att filmen kan ha mått bättre av att de dragit ner på tiden innan Bella kommer på vad Edward är, tiden innan de blir ett par och som jag sade: Lagt mer tid på vampyrerna. Ytterligare en av de bättre scenerna är baseboll matchen, då vampyrernas djuriskhet och övernaturlighet visar sig. Det var bra gjort. Mer av det och filmen hade gått från urkass till helt ok.


bild från wilight-filmenNej, jag blev mycket besviken. Hoppas att de gör ett bättre jobb med nästa film.


Fem starka ungdomar och en liten dam

Ibland blir man bara så för jävlar förbannad på folk. Har folk inget vett längre? Vad?

Jag har lagt märke till hur pass ojämt det är i vilken typ av hjälp man får med en barnvagn på tåg och bussar. För det mesta är det någon som hjälper till, för det mesta inser alltid någon att det går mycket fortare att få av eller på en barnvagn i fall man är två att lyfta på/av den. Men inte alltid.
Det som hände mig idag till exempel.
Jag skulle kliva av tåget i lerum efter att ha hälsat på min syster i Jonsered. På tåget fick jag hjälp av en man som just klivit av tågt med en barnvagn själv (han fick hjälp av), tåget var fullpackat och saknade barnvagsnplats. Hur somhelst så skulle jag kliva av i Lerum, och just som jag kommer fram till avsattsen för trappan tittar jag ut och ser en grupp på sådär fem unga killar (säg i gymnasieåldern) som står och trängs alldeles framför dörren (så att till och med en människa även utan vagn eller väska eller rullator har svårt att komma av) ingen av dem gör en ansatts att hjälpa mig.
Jag rullar ut vagnen och lyfter den försiktigt ned på det första trappsteger, man kan ju inte bara kasta ut vagnen med ett barn i, sedan försiktigt frammåt för att den ska dunsa ner på perongen, en medelålders dam stiger då fram mellan grabbarna och hjälper mig av den sista biten. Jag ler mot henne och tackar och försöker sedan tränga mig fram för att komma till slutet av perrongen, medan resten av passagerarna tränger sig på bakom mig.

Ja, jag hade kunnar be någon om hjälp, det hade jag, och då hade säkerligen någon hjält mig. Men gnetig som jag är så måste jag alltid försöka själv innan jag ber om hjälp, dålig ovana.

Jag blir bara så förbannad på sådant. Ok, Jag kan förstå att folk tycker att det är jobbigt när det kommer någon med en barnvagn, det tar längre tid att få av och på en vagn och det stoppar upp all på och avstigning. Men for GOD's sake! det går mycket fortare om man erbjuder sin hjälp till personen med vagnen, eller rullatorn, eller den stora väskan.
Men istället för att hjälpa till så är det många som muttrar, drar surt på munnen och tycker att alla som inte kan glida på och av tåget eller bussen snabbt som en vessla inte har ute i det offentliga rummet att göra. Och då behöver det inte gälla en mamma eller pappa med vagn, det gäller även alla personen med någont som hindrar dem i deras rörelsefrihet.

Hur många gånger har jag inte sett folk stå och trampa hettsigt och stöna surt bakom en man eller kvinna som på darrande ben försöker ta sig på eller av lokaltrafiken utan att falla och bryta sina ben. Men är det någon som tänker på att hjälpa dem? Nej! Har jag erbjudit min hjälp, ja det har jag, men det är inte alltid som de vill ha hjälp, de klarar sig bra själva säger de. 
Eller en person vilkensomhelst med en alldeles för tung eller stor väska, de kan inte ens hoppas på hjälp, bara att folk inte ska tränga sig förbi i en alldeles för strid ström.
 
Lokaltrafiken, denna ständiga källa till likaledes irritation som munterhet, men man kommer i varje fall fram.


Aldrig först med nåt!

Jag blegade egenom några valda kapitel a Vargkrönikan/arvingen i dag, och höll på att bita av mig tungan när jag insåg en sak; det se rut som om jag omedvetet ånat ideer från Stargate.

Låt mig förklara; närjag börjad emed den senaste omskrivningen av VKA för ca ett och ett halvt/två år sedan så inspg jag att jag borde komam på ett mer kontrllerat och mer lämpligt sätt för innevånarna i min värld att resa mellan de olika världarna (Salema, Marchala, Dimhavet m.f.l.) så jag kom på den brillianta idén att  dessa världsportar skulle kunna öppnas på två sätt: Antingne gneom att någon med magiska kunskaper använda magi för att öpnan en port, eller så kunde man använda sig av en för ändamålet byggd portskapare.
Så här a rjag beskrivit den på två olika ställern i boken:

" Varulven som bearbetade kontrollerna bytte tveksamt ställning. Att öppna portar var inte något som alla från Dimmhavet kunde, även om platåer som denna fanns på varje ö. De drog till sig portarna och det var bara att med hjälp av anordningen på platsen ange vart man ville komma." (kapitel 6)

"Pojken gnydde lite i sömnen och Tony lade skyddande en arm omkring den lilla kroppen medan han skyndsamt gick ner för stentrappan som ledde ned från platån för världsporten. Platån var gammal och sliten, det syntes att ingen sett efter den på många år. Trappan var brusten och mosaiken på platåns golvyta var skavd av tidens tand. Både trappan, platån och cirkelbrädet som användes för att kontrollera åkallandet av en världsport var alla täckta med växtlighet. "
(förtillfället kapitel 27)

en port från stargateDet är inte bara jag eller? Freking! Farför är alla bra ideer redan tagna? Inte för att jag tror att skaparna av Stargate var först med den här idén heller men ändå, det känns lite surt.
Jaja. Jag har inte medvetet snott idén, jag insåg det bara häromdagen, när jag läste egen den senare beskrivningen, särksilt när vi kom till cirkelbrädet.

Jag får se om jag kan lyckas ändra på det.
En sak kan jag i varje fall säga: Jag har inte tänkt mig kontrollpanelen som den ser ut i starkate i alla fall! Fast det är en snygg design de har där. Min har spakar! *hehe* ^^en townportal port från Dablo 3
Dessutom så saknar min platå
en stencirkel i vilken porten uppstår.

När jag tänker på det ser den
kanske lite mer ut som
townportal platåerna i Diablo II och III

^^

Frekit!

RSS 2.0