Game Of Thrones

Ok.
I går (måndag) började SVT visa Game Of Thrones sänsong 2.
Pågrund av tidsbrist och annat så har jag inte hoppat på GOT-tåget förrän nu.
Det var- jag kanske skulle läsa boken/böckerna först? (men har hittills inte haft tid).
Det var: Jag har ju sett de två första avsnitten, ska jag se serien från början eller hoppa direkt på avsnitt tre?
Det var: jag VET hur jag är funtad. har jag väl börjat titta-och har hela serien till hands-så kommer jag inte kunna sluta utan kommer -vilja- se allt i ett kör, och det har jag inte tid med!

Men nu lade jag allt sådant åt sidan. Beslöt att hoppa på efter det avsnitt som jag såg sist, bita ihop om boken somjagskabörjaläsanärjagharlästutdennästsistaSookieStackhousebokenvilketkanskeintekommerattbliförräntillsommarenochdetkommeratttaevigheterattläsabokeneftersomdenärsålångochjagvillbaraläsamenjagharinteTIIIID!
*suck*och uppriktigt skäms jag lite över att vara så sen på tåget. Jag har dock läst på så jag vet ändå rätt mycket om en del av vad som ska hända -inte allt-
Jag kommer att ge mig på böckerna tids nog, men det har dröjt eftersom jag så gärna vill läsa alla böckerna på det sättet som jag läste böcker förr i världen, i ett sträck innesluten i en helt annan värld utan någon som helst yttre påverkan. Men det kan jag inte längre :(
Barn och sånt. Ni vet.

Dåså.
Jag har nu sett sju avsnitt och tycker: HERREJÄVLARVADBRADETÄR! Snyggt, välskrivet, ganska typisk fantasy men ändå inte. Det är så imponernade avancerat och genomtänkt hela den där världen! Och jag älskar att alla karaktärerna har något tilltalande i sig. Alltså ingen är helt ond och ingen är helt god. Alla har sina egna orsaker, agendor, goda och dåliga sidor. Vissa är bara mer hederliga och hedersamma än andra. Några är rent galna men till och med de har några drag som gör att man ändå inte rent ut kan hata dem. Till och med de små äcklen Joffey och Viserys kan man tycka lite synd om. De må vara tokiga små skälviska äckel, men det är inte helt och hållet bara deras fel.

Jag vet nu att jag säkerligen kommer älska böckerna även om jag kommer ha sjuhelsikes svårt att hålla isär alla personerna.

Serien är grymt gjord, även om allt blod shockar mig varje gång. Snusket stör mig inte så mycket, då jag hitills bara funnit en snuskscen onödig för historien, inte scenen i sig utan snusket.

Och om avsnitt sju vill jag bara säga: FANSÅINNIHELVETE! Jag hatar när man vet vad som ska hända, ändå hoppas så innerligt att det inte ska hända och sedan händer det i allafall!
Inte Eddard! Jag gillar Eddard! Varför ska han behöva vara så jälva hederlig för!
ÅH!

Hur slutar det?
Jag tror...om jag får gisssa. Att hela historien slutar med att...Arya överlever alla! Hon blir troligtvis drottning eller ställföreträdare till den rättmätige kan ta tronen. Jag tror nog att även Sansa kommer att klara sig och blir nog lord över Örnnästet, ellervaddertnuhette, Bran blir Ser Bran av Winterfell. Jag hoppas Tyrion klarar sig. Jag gillar honom.
Jon Snow blir ledare för Nattvakterna. Daenerys kommer att korsa vattnet med sina drakar men hon kommer sedan att återvända till stäpperna och bli ledare för sitt nya folk, med sig kommer hon att ta sin och Jons (hehe) ofödda barn (Jon är son till Rob och Starks syster och därmed den egentliga rättmätiga arvigen och dessutom även han likt Daenerys en ättlign till den första drakkungen-så tror i allafall jag att det ligger till).
Hennes tre drakar kommer att delas upp i Norr (med Jon och nattvakterna) Söder med Arya och en kommer att följa henne tillbaka.

Så...frid och fröjd :)

Once Upon A Time...igen

Sådär. Nu har jag tagit mig igenom hela säsong ett och första avsnittet av säsong två av Once upon a Time (Mulan och Dementorer oh my!).
Nu är jag i fas inför torsdag :)

Tankar allmänt hittills:
Det är synd om Regina, hin är en riktig Bitch men hon vill ju bara älska och bli älskad.

Det är även synd om Gold/Rumpel. Jag hoppas att han blir till sina sinnen igen. Blir den goda mannen han egentligen är. Får sin Belle och hittar sin son.

Det är då fan att de hade ihjäl sheriff Graham/the huntsman. Jag gillade honom och ville se honom och Emma lyckliga i alla sina dagar.
Vågar vi hoppas på ytterligare ett återseende? Kanske ett besök i dödsriket i alla fall?

Vem i hela är Dr Wale tro?

Emma, Snow och Charming. Hur tacklar man det tro?
"Hej, vi är dina föräldrar även om vi är ungefär lika gamla som du, för vi har varit frysta av en förbannelse".

:)

I morgon tar jag mig äntligen ann Game of Thrones. Jag har väntat länge nog nu.
Jag har beslutat att hoppa in i serien där jag senast tittade, omkring avsnitt tre tror jag.

Once upon a Time

Jag håller på att titta ikapp mig på Once upon a Time, en serie som jag verkligen gillar. Jag började titta på den i början men kom liksom av mig. Så nu inför säsongspremiären så beslöt jag mig att se hela säsong ett. (De har väl redan hunnit börja sända säsong 2 på kanal5, jag vet inte, är lite efter).
Jag har inte kommit längre än till avsnitt sju och blev där upprörd och lite besviken.
Vad i hela friden ska de ha ihjäl Graham/huntsman redan i avsnitt sju?
Jag hade ju hoppats på shippingen Emma/Graham de var ju riktigt söta! Dessutom gillade jag den karaktären, han hade potential.
Drottning är en riktig satmara! Men hon har väl också någon tragisk bakgrund. Jag är rätt säker på att hon verkligen älskar Henry till exempel, så rakt igenom hjärtlös och ond tror jag inte att hon är, bara djupt djupt bitter.

Dock undrar jag vad Benjamin Syrsa och Gepetto gör bland alla Grimm sagofigurer. Men jaja, jag har ju förstått att de kommer att dra in folk från Alice i Underlandet såväl som karaktärer från andra sagokulturer.
Jag får väl köpa det så länge det håller.

Saknad

Gud vad prylfixerad man är!
Men det är nu ungefär fyra år sedan som min bärbara Vaio-dator sade >Tuck< och dog. Jag saknar den fortfarande. Detvar den bästa datorn som jag har haft! Den var precis allt jag behövde. Lagom stor/liten lite på gränsen tyung. Den var bekväam atts kriva på, hade starkt minne som gjorde att jag både unde fylla den med dokument och även spela några inte allt för stora spel.
Den orkade till och med The Sims 2 grundspel pluss sådär tre-fyra stycken av expansionspaketen, för att itne tala om att jag spelade hela Dreamfall på den, inte för att det är värsta stora spelet men ändå.

Jag vill ha en sådan barbar dator ingen. Men ingen tycks passa när jag är i affären. Men det är väl så. Jag har en idé om hur min dator ska vara och vill helst av allt ha en precis likadan som min gamla, fast nyare. ^^

RSS 2.0