Twilight saga-New Moon biljetter

Då var det dags att fixa biljetter till The Twilight Saga New Moon och genast stöter jag på ett dilemma.
Inte det att nästan alla biljetter är slut torsdag fredag och lördag med bara några få enstaka platser kvar här och där, utan snarare; Ska man ta chansen att se filmen på premiärhelgen och ta risken att utsättas för allt för...engagerade Twilightare eller ska man vänta en vecka och se den då?

Jag har en teori om att det vanligtvis brukar vara bäst att se en film så nära premiären som möjligt, detta för att minska risken att det ska finnas människor som stör. Min teori bygger på att det är de mest engagerade biobesökarna som ser en film nära premiären, och det är då människor som vill se filmen (fans) och inte bara slå ihjäl några timmar. Detta brukar innebära att antalet mer eller mindre högljudda samtal (om såväl den aktuella filmen som annat) störande rökapuser och allt för högt godissmaskande burkar utebli.

Men jag har, från visningar av den första filmen, hört skräckryckten om hur det var att se Twilight på bio med allt för många Twilightare i publiken, och enligt dessa rykten så var de inte tysta. Nu handlade dessa ryckten för det mesta om biobesökare i USA och England men man vet aldrig eller? Är kanske de svenska Twilightarna något lugnare och kommer att undvika att skrika "I love Edward!!" eller tjuta så fort denne glittrande (rys) vampyr visar sig på vita duken? I denna film finns ju risken för att allt för högljuda Team Jacobare gör samma sak som Twilightaran som håller på Team Edward.

Jag vill själv se filmen så snart som möjligt. En söndag är hittills det bästa förslaget, men då är det antingen tidigt på dagen eller någon vecka efter preimären.
Jag måste prata med de andra som ska med innan jag gör något så vågat som att köper biljetter till en visning klockan 12 på söndag förmiddag.


The Twiligh Saga New moon


Grisflunsan...eller inte.

"Jag mår alltså sämre idag än igår, men det måste vara för att jag har sovit dåligt i natt". Säger jag till mig själv för femtonde gången.

Jag har varit dålig sedan i torsdags. Jag är förkyld, snuvig, matt, täppt, trött och sliten. Mina armar värker som om jag hade träningsvärk och jag orkar inte ens lyfta upp min son. Jag har av och till värsta huvudvärken men jag har ingen feber, så det är säkert inte influensan.

Charlie hade lite feber i helgen, men det har gått över.

En kompis till mig har garanterat en influensa, inte nödvändigtvid grisflunsan men man vet aldrig.

Nasse och Phu... jag äger ej rättigheterna till denna bild.

Det som stör mig är att jag är alldeles för matt för att göra någonting, framförallt plugga. Jag ska lämna in ett arbete om drama på fredag, och vad har hag gjort? Ingenting eftersom jag inte orkar plugga.
Det är surt, med tanke på att det gått rätt bra för mig annars hittills i min distanskurs. Förvånad? Jag är det i alla fall.

Men just nu orkar jag inte göra någonting, varken läsa eller skriva om varken Strindberg eller Brecht.
Jag är så trött...och mina ögon gör ont. Jag vill bara sova, men det går inte.
Inte med en ettåring i huset. Särskilt inte med en lite halvdålig ettåring i huset :( 


Äventyr på Tradera

I veckan har jag haft några intressanta tradera erfarenheter. Både roligt och irriterande!


Kappahös vintage stories, den likla/råsa klänningenDet började i tisdags då jag inväntade slutminuterna på en klänning från kappahls vintage stories kollektion som jag ville ha. Jag var, föga förvånande, inte den ende som ville ha den. Den hade lagts ut med utropspriset  175kr, och samma dag som auktionen skulle ta slut var budet uppe i 100 kr över utropspriset. Under de följande minuterna, de sista 20 innan auktionen var avslutad hände något intressant. Jag budade, andra budade, inget konstigt i det, men den hysterin som en del av budarna uppvisade var…nästan skrämmande! Själv slutade jag buda strax efter att budet gick över 400 kr och redan då tvekande jag inför priset. Men som sagt jag slutade och tittade bara på hur priset vara steg och steg. Den som vann fick ge 531kr plus frakt. Detta resulterade i att personen i fråga tjänade… 30kr på sitt köp i jämförelse med vad klänningen kostade i affären.
Blev jag besviken för att jag inte van den? jo det är klart. Men om jag ska ge över 500kr för den kan jag lika gärna köpa den kontant i affären.


Jag vet inte hur andra tänker, men själv bjuder jag på tradera av två orsaker.


 1) Vissa saker går bara att få tag på där eller enklast att få tag på där (som det Arven halsband som jag köpte på tradera) och 2) jag kan få dem billigare än i affärerna. Tjänar jag inte på affären så kan det vara.


 Jag hade inväntat den klänningen på tradera för att få tag i den billigare än i affären. Men det sket sig ju.  Alltså åkte jag dagen därpå in till Götet och letade upp en butik som fortfarande hade exemplar av den klänningen (den har gått åt). Jag fick ta en storlek större, men det är helt ok för mig för jag fick den =)


 

Mitt andra tradera äventyr handlar också om Vintage stories. Jag bjöd på en liten dräkt som jag tänkt eatt min systerdotter skulle passa i. Den hade utropspris 89kr men jags lutade att buda vid 130. Varför?  ”Reservationspris ej uppnått”. När tiden för auktionen gått ut fick ingen kläderna eftersom reservationspriset ej hade uppnåtts. Seriöst? Varför ha en auktion? Då kunde de väl ha ett ”köp direkt” pris istället?


Den ligger ute igen, och priset är redan upp i 166 och… surprise: reservationspriset ej uppnått.

Gå och häng er!


RSS 2.0