Dorian Gray

Igår kväll tittade vi på Dorian Gray (2009), mer eller mindre löst basserad på Oscar Wildes roman "Dorian Grays porträtt" som handlat om skönhetens och ungdomens förgängelse. En både tragisk och skrämmande berättelse om priset en ung man får betala för att stå emot tidens tand och effekterna av sitt leverne. En i dag ganska aktuell berättelse som man kunde gjort riktigt spännande, läskig och intressant om.man verkligen försökt.
Och jag tycker inte att de som gjort filmen försökte ordentligt. De hade kunnat gjort så mycket mer än en sexig gotisk skräckfilm, de hade till och med kunnat göra en bättre sexig gotisk skräckfilm, om de verkligen hade kämpat lite mer och tagit tillvara på temat lite bättre.
Jag gillar Wilde, och den här berättelsen har fler plan än vad man ser vid första genomläsningen. Den har ett ganska dystert tema, men visar ändå på Wildes syn på ämnet skönhet och förgängelse: visst är skönhet och ungdom det mest eftersträvansvärda men det är också dess förgängelse som gör det så speciellt och att gå emot naturen är inte att rekommendera.
Hur som helst...
Jag borde tagit Svindlande Höjder istället.
 
The Official Web site of Oscar Wilde

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0